Usvojene odluke potrebne za dolazak stranog investitora u Pančevo

PANČEVO, 28. maj 2018. (TV Pančevo) – Pančevački odbornici usvojili su odluku po kojoj se nemačkom investitoru - kompaniji "ZF" ustupa građevinsko zemljište u Severnoj poslovnoj zoni bez naknade. Najpoznatiji evropski proizvođač autokomponenti za oko mesec dana kreće sa izgradnjom fabrike u kojoj će biti zaposleno nekoliko hiljada Pančevaca.

Novu sednicu lokalnog parlamenta, koja je ovoga puta imala samo dve tačke, obeležila je diskusija i politička promocija dela opozicionih odbornika. Zbog toga su predstavnici lokalne vlasti, preciznije gradonačelnik Saša Pavlov, po ko zna koji put objašnjavali šta donosi posao sa nemačkom kompanijom "ZF". Ulaganje, nova radna mesta, pristojne zarade... Odluka o ustupanju građevinskog zemljišta kompaniji "ZF" koju je Skupština usvojila je jedan od preduslova da ova investicija zaživi u našem gradu.

Bez obzira na tu činjenicu predstavnici opozicije opet su koristili govornicu za ličnu i partijsku promociju, što naravno u demokratskim društvima nije zabranjeno. Pokazali su da su politički nepismeni i da pre svega ne čitaju materijal, pošto su odgovore na sva pitanja imali u Elaboratu o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta, koji je inače pred odbornicima bio pre oko 3 nedelje.

Gradonačelnik Saša Pavlov, ukazao je, ponovo, na višestruki značaj ovog projekta. Naglasio je da je dokument, transparentan i javan, bio postavljen i na web stranici gradske uprave. Prema rečima šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Željka Sušeca, "kritizeri" su još jednom pokazali da im lokalni parlament služi za promociju i da ih uopšte ne zanima interes građana.

Građane više ne mogu da dovedu u zabludu i prikriju sve ono što je uništeno u Pančevu tokom vlasti DS-a i kombi partija kada su nestale desetine fabrika i kada je bez posla ostalo nekoliko hiljada ljudi. Sušec je još podsetio da bilo potrebno 3 godine kako bi se poništio ugovor o izdavanju 73 hektara gradskog zemljišta po ceni od 80 evra koji je Demokratska stranka potpisala sa jednim privatnikom. Sada će na toj istoj parceli biti izgrađena nova fabrika gde će posao pronaći mnogo Pančevaca.

Još jednom da podsetimo građane, ali izgleda više predstavnike opozicije koji ne čitaju materijale, niti se pripremaju za sednice, ali su zato redovni na bankomatu kada dižu odborničku apanažu, da će u okviru prve faze realizacije projekta sa nemačkim partnerom biti zaposleno 540 radnika sa, neto, minimalnom platom između 450-500 evra.

Za mesec dana u Severnoj poslovnoj zoni počinju radovi na izgradnji fabrike za proizvodnju komponenti iz oblasti auto industrije. U poslednjih nekoliko meseci bile su dve strane investicije. Prva, austrijska kompanija Egston i sada ZF. Kompanija ZF je između 10 zemalja odlučila da svoje investicije sprovede u Pančevu.