Usvojena sistematizacija

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) - Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, redovan finansijski izveštaj Javnog preduzeća "Gradske stambene agencije", kao i predlog izmene i dopune Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Na sednici gradskog parlamenta, održanoj 22. avgusta, usvojena je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u Pančevu. Tom odlukom je propisana i obaveza svih javnih preduzeća da u odgovarajućem roku svoje pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji usklade sa njom, kazao je Milorad Milićević, načelnik Gradske uprave. Na osnovu toga u Gradskoj upravi makimalan broj zaposlenih bi trebalo da bude 287.

Pošto je Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje Grada Pančeva" transformisano u "Urbanizam", urađene su izvesne promene, s obzirom na novonastalu situaciju. Gorica Nikolić iz Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja, naglasila je da to nisu suštinske promene, ali da su bile neophodne.

Većnici su usvojili i predlog izmene i dopune Programa za korišćenje sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2017. godinu.