Usvojen završni račun za 2017.

PANČEVO, 28. maj 2018. (TV Pančevo) – Jednoglasnom odlukom članova Gradskog veća, usvojen je završni račun Pančeva za 20017. godinu kao i nacrt Odluke o određivanju troškova za opremanje građevinskog zemljišta

Gradski budžet je u 2017. godini ostvario preko 90 odsto planiranih prihoda i primanja, odnosno 5 milijardi, 523 miliona 848 hiljada dinara, dok su rashodi i izdaci na nivou grada iznosili 4 milijarde, 643 miliona i 157 hiljada, odnosno oko 77,68 odsto – rekla je na 170. sednici Gradskog veća Sanja Ilić iz Sekretarijata za finansije.

Jednoglasno je prihvaćena sugestija Vlade Srbije nakon usvajanja zaključka o ukidanju pečata lokalnim samoupravama za jednostavniji rad pravnih lica i preduzetnika.

većnici usvojili su i nacrt odluke o određivanju troškova za opremanje građevinskog zemljišta na predlog investitora, kao i predlog podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za tekuću godinu. Prihvaćen je i predlog odluke o zabrani prodaje sezonskih poljoprivrednih proizvoda iz vozila kao i za usvajanje cenovnika komunalnih usluka JKP Banatsko Novo Selo.