Ulica Moše Pijade zatvorena za saobraćaj od 6. jula

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) – Zbog radova na izgradnji fekalnih potisnih cevovoda, od sutra će za saobraćaj biti zatvorena Ulica Moše Pijade od Ulice Sinđelićeve do Svetog Save. Ovi radovi su neophodni kako bi se postojeći cevovodi sklonili sa privatnih parcela kroz koje trenutno prolaze. Predviđeno je da traju četiri meseca, od čega će u prva dva meseca ulica Moše Pijade biti zatvorena.

Fekalna crpna stanica u Ulici Moše Pijade izgrađena je šezdesetih godina prošlog veka i tada je postojao samo jedan potisni vod koji je otpadnu vodu slao dalje u sistem kanalizacije. Kasnije su na taj vod priključivani Kotež I i II, Gornji grad, kaže Anja Jovanović iz JKP „Vodovod i kanalizacija“. Zbog povećanog broja priključaka izgrađen je još jedan cevovod prečnika 500 milimetara. Jedan od ova dva voda prolazi kroz privatne parcele pa je otežano njegovo održavanje i sanacija eventualnih havarija.

Ovim projektom se ukidaju postojeći potisni cevovodi i grade nova dva koji su većeg prečnika. Biće prečnika 500 milimetara i od polietilenskih cevi, dužine 170 metara, a nalaziće se na dubini od 1,7 metara. Značajno je jer se povećava kapacitet potisnih vodova – rekla je Anja Jovanović JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Novi potisni cevovodi biće postavljeni od crpne stanice do Ulice Svetog Save. Zbog toga će sa saobraćaj biti zatvorena Ulica Moše Pijade, od Sinđelićeve do Ulice Svetog Save.

Anja Jovanović JKP „Vodovod i kanalizacija“: Ulica mora da bude zatvorena zato što ti novi cevovodi idu kroz regulaciju ulice. Biće premešteni u javnu površinu kako bi bilo olakšano održavanje.

Ulica Moše Pijade biće zatvorena za saobraćaj od četvrtka, 06. jula, i biće zatvorena dva meseca. U tom periodu radovi će se odvijati van puta, odnosno unutar parcela, kaže Anja Jovanović, tako da je rok za završetak radova 120 dana. Vrednost investicije je 18 miliona dinara, i Vodovod i kanalizacije je finasiraju iz sopstvenih sredstava.