Učiteljica i roditelji sredili učionicu u Školi „Bratstvo-jedinstvo”

PANČEVO, 17. januar 2014. (TV Pančevo) – Da škola nije mesto samo za učenje slova i brojeva već i nekih važnih životnih lekcija, pokazali su roditelji i učiteljica I 3 u Školi „Bratstvo–jedinstvo“. Skupili su se tokom raspusta i sredili učionicu za svoje đake.

Učiteljica Branislava Zeljković iz Osnovne škole „Bratstvo–jedinstvo“ je na ideju da uredi učionicu za svoje učenike došla još prošle godine. Planirala je da na kraju školske godine četvrtaci srede klupe i stolice, kako bi sve novo sačekalo prvake. Ali, tada ta ideja nije mogla da se ostvari zbog radova u školi, pa je Branislava svoj naum u delo sprovela sa roditeljima sadašnjih prvaka, za vreme raspusta. Sami su obojili klupe, stolice i radijatore.

- Kada sam želju otkrila roditeljima svojih đaka prvaka, neki su pokazali spremnost na saradnju i imali ideju kako bi to mogli da urade. Kada imate ideju, pojave se ljudi koji to dele sa vama. Roditelj Balaš Ereš, koji radi u farbari „Premaz“, omogućio je, zahvaljujući gazda Željku, da dobijemo farbu i ostvarimo svoju zamisao, kazala je Branislava Zeljković, učiteljica.

Deca su znala da će ih po povratku sa raspusta čekati mnogo lepša i veselija učionica. To je dodatni motiv da čuvaju ono što imaju.

- Najviše mi se sviđaju stolovi, stolice i radijatori, ali mi se dopadaju i sličice. Voleo bih da se sredi i još jedan zid, rekao je jedan dečak.

- Najviše su mi se dopale sličice zato što su nacrtane. I ja bih voleo da se ofarba zid, rekao je dečak.

- Dopadaju mi se stolovi i stolice. Volela bih da u učionici ima još sličica i da tu budu i naše fotografije, rekla je devojčica.

- Stolovi i sličice su lepe. Volela bih i ja da imamo još sličica, dodala je druga devojčica.

- Stolovi i sličice su mi najlepši, kazala je dovojčica.

U Školi „Bratstvo–jedinstvo” ovo nije prvi slučaj da nastavnici zajedno sa roditeljima uređuju prostor za učenike.

- U našoj školi godinama se dešavaju slične akcije. Nedavno je bila slična akcija i u odeljenju I 2. Učiteljica Sneža Đorđević je sa roditeljima sredila stolice dekupaž tehnikom. Sada smo mi na ovaj način uredili našu učionicu, dodala je Branislava Zeljković.

Pošto je ova prva akcija dobro prošla, javile su se i nove ideje. Učiteljica Branislava Zeljković planira da sa roditeljima postavi i panoe u učionici, koji će biti izložbeni prostor za radove dece.

Komentari 

 
+4 #1 Predrag Starcevic 17-01-2014 23:09
Bravo I za uciteljicu Branislavu I za roditelje! Divna vest! :-)
Citiraj