Štab za vanredne situacije: Radnici i mašine na terenu

PANČEVO, 27. februar 2018. (TV Pančevo) – Na sednici Štaba za vanredne situacije, koja je održana povodom niskih temperatura i oblilnih snežnih padavina, utvrđeno je da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, kako bi se što pre očistile saobraćajnice.

Sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovali su perdstavnici Zimske službe, JKP, Inspekcije, Vojske, Policije i Komunalne policije. Zbog obilnih padavina i veoma niskih temperatura prethodnih dana JP „Urbanizam“ podiglo je stepen pripravnosti na 4. nivo, uvedena su i dodatna dežurstva, a na raščišćavanju saobraćajnica radila je sva raspoloživa mehanizacija. Jak vetar je dodatno otežavao posao radnicima ovog preduzeća, ističe Đurica Dolovački, direktor „Urbanizma“.

Miodrag Milošević, šef Odeljenja za vanredne situacije kaže da su angažovana sva javna komunalna preduzeća u gradu, ali i u naseljenim mestima.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Boban Đurđev kaže da su građani od početka padavina počeli da izvršavaju svoju obavezu, pa je većina savesnih Pančevaca očistila prilaze ispred zgrada i kuća.

Zbog niskih temepratura grejanje radi 24 sata, zaključeno je na sastanku. Takođe, „Vodovod“ savetuje građane da zaštite svoje vodomere od hladnoće, kako ne bi došlo do oštećenja.