Sukobi u DJB, kumovi i supružnici vode odbor?

PANČEVO, 13. novembar 2017. (TV Pančevo) – Gradski odbor „Dosta je bilo – Pančevo“ je na sednici održanoj 3.novembra većinom glasova članova odbora doneo odluku da od Glavnog odbora traži raspuštanje odbora i formiranje novog odbora.Kako je saopšteno dva bivša člana odbora, Nikola Ćebić i Žarko Jelisavčić, koji su ujedno odbornici u Skupštini grada Pančeva izabrani na listi “Dosta je bilo – Saša Radulović”, mesecima unazad su opstruisali rad odbora, nisu poštovali odluka odbora.

Ipak da li je tako?Regionalna RTV Pančevo kontaktirala je odbornika Nikolu Ćebića koji je, navodno opstruisao rad, lokalnog odbora "špajz" partije "Dosta je bilo", kako bi prokomentarisao razlog raspuštanja odbora. Ćebić je u telefonskom razgovoru izjavio da "nema vremena" da daje izjave. A kako stoji u saopštenju DJB :

"Jedno od pravila DJB je da supružnici, kumovi, bliski rođaći ne mogu zajedno da budu odbornici. Time se izbegava nepotizam u stranci. To pravilo je poštovano u svih 20 opština i gradova u kojima je DJB uspeo da uđe u skupštinu opštine osim u Pančevu. Zbog odbijanja supružnika Dušice i Dejana Jovanovića da jedno od njih podnese ostavku, posle niza razgovora i disciplinskog postupka, pančevački odbor DJB ih je isključio u maju ove godine. Dušica Jovanović nije nijednom govorila na skupštini Pančeva i tako praktično dobija novac od građana Pančeva za politički nerad. I pored isključenja, dva supružnika su formalno ostali u odborničkoj grupi DJB i odbili su da iz nje istupe. Pančevački odbor DJB je tražio od Nikole Ćebića i Žarka Jelisavčića da se rasformira odbornička grupa, što su oni odbili i prestali da dolaze na sednice pančevačkog odbora. Postavlja se pitanje, ako je istina da su odbornici Dejan Jovanović i Dušica Jovanović, isključeni iz DJB pre više meseci kako to da je Dejan Jovanović do danas nastupao kao odbonik DJB???