Sredstva iz republike za vodovodnu mrežu kudeljarskog nasipa

PANČEVO, 14. mart 2018. (TV Pančevo) - Grad Pančevo će učestvovati na Javnom pozivu za raspodelu sredstava iz republičkog budžeta za lokalne samouprave projektom za izgradnju vodovodne mreže u naselju Kudeljarski nasip, zaključeno je, izmedju ostlog, na Sednici Gradskog veća.Ukupna vrednost projekta je više od 35 miliona dinara.

Ukupna vrednost projekta za izgradnju vodovodne mreže na Kudeljarskom nasipu je oko trideset pet i po miliona dinara.Projektom se od republike potražuje 25 miliona, a u slučaju odobrenja projekta , nedostajućih deset miliona će obezbediti grad i JKP „Vodovod i kanalizacija“, odlučeno je na Gradskom veću.

Takodje, odlukom Gradskog veća, dozvole za postavljanje manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na javne površine, izdavaće se na deset godina, umesto na tri koliko je bilo do sada, a takvi objekti ubuduće neće morati da budu udaljeni više od dvadeset metara od stambenih.

Gradsko veće usvojilo je i predlog zaključka da javno komunalna preduzeća Higijena, Vodovod, Zelenilo i Grejanje besplatno izradjuju projektno-tehničku dokumentaciju za potrebe sprovodjenja investicija grada.