Sportski tereni na pokrajinskom konkursu

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Grad će sa projektom "Sanacija sportskih terena" u OŠ "Bratstvo-jedinstvo" učestvovati na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport. Ukupna vrednost projekta je 2 miliona i 400 hiljada dinara. Grad će kod Pokrajine konkurisati za 2 miliona, a u slučaju da projekat bude odobren, Grad će iz budžeta opredeliti nedostajućih 400 hiljada dinara.

Konkurs za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u Vojvodini, raspisao je Pokrajinski sekretarijat za sport. Na ovom konkursu Pančevo će učestvovati sa projektom koji predviđa uređenje spotskih terena u OŠ "Bratsvo–jedinstvo" u Pančevu. Ukoliko projekat bude odobren, uradiće se sanacija sportskog terena za potrebe malih sportova. Na taj način oko 400 đaka imaće i uređen teren na kojem će moći da igraju mali fudbal ili rukomet.

- Dana 26. oktobra 2017. godine, OŠ "Bratstvo–jedinstvo" obratila se Gradu sa projektnom idejom - sanacija sportskog terena. Reč je o je sanaciji terena na otvorenom predviđenom za male sportove. Komisija za vrednovanje projektnih ideja je razmotrila projekat i dala pozitivno mišljenje. Ukupna vrednost predloženog projekta je 2 miliona i 400 hiljada dinara - 2 miliona bismo potraživali od Pokrajinskog sekretarijata, a 400 hiljada dinara bi, ukoliko projekat bude odobren, bilo finansirano iz budžeta - objasnila je Ivana Orlov Gajan iz Sekretarijat za privredu.

Gradsko veće usvojilo je i izmene finansijskih planova MZ "Kačarevo" i "Banatski Brestovac" za 2017. godinu.