Skupština o završnom računu i letnjoj pozornici

PANČEVO, 29. jun 2018. (TV Pančevo) – Na 25. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izmene i dopuna Plana detaljnje regulacije Centar 1 - širi centar grada, usvoji su i završeni račun budžeta za 2017. godinu. Usvojene su i izveštaji o radu i finansijski planovi ustanove kulture u gradu i Domova kulture u naseljenim mestima. Odbronici su usvojili i predloge rešenja o otuđenju gradjevinskog zemljišta u Pančevu, Omoljici, Ivanovu i Glogonju.

Predrag Živkovć, zamenik gradonačlenika i član gradskog veća zadužen za finansije obrazložio je završni račun budžeta za 2017 godinu. Osvrnuo se na viškove u budžetu, investiciona ulaganja i revizorski postupak. Istako je da je dosta toga urađeno u gradu zahvaljujući sredstvima u budžetu i da su napravljene i uštede.

Najviše rasprave oko odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Centar 1 - širi centar grada odnosile su se na letnju pozornicu. Nemanja Rotar, član gradskog veća zadužen za kulturu rekao je da je ovo mesto u gradu nekada bilo kultno, ali da poslednih godina od kada je letnja pozornica rekonstuisana nije bilo mnogo ljudi na dogadjaima i da bi bilo neophodno još dosta toga uraditi kako bi se ona koristila. Prema njegovim rečima ovo mesto nije nužno da postoji, jer letnja pozornica može da se postavi bilo gde u gradu.

Odbornici Skupštine grada usvojili sui izveštaje o radu ustanova kulture u gradu i u naseljenim mestima kao i njihove finansijske izveštaje. Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju gradskog pravobranioca, kao i postavljanje novog na tu funkciju.