Skupština Grada: Imenovani novi direktori ATP-a i Arhiva. Usvojen rebalans. Opozicija ponovo ne čita materijal!

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 26. Skupštini grada usvojen je rebalans budžeta za 2018. godinu i prihvaćen predlog za regulisanje prostora Hipodroma Pančevo. Odbornici su imenovali Ivanu Rosić za predsednika Saveta za rodnu ravnopravnost, Mirka Rupića za vršioca dužnosti Istorijskog arhiva Pančevo a Bojana Bojanića za vršioca dužnosti ATP-a.

Odbornici Skupštine grada usvojili su na 26. sednici gradskog Parlamenta drugi rebalans budžeta za 2018. godinu.Prema rečima Predraga Živkovića, najveći deo sredstava, oko 50 miliona dinara, opredeljen je za uklanjanje deponija i za javna preduzeća: blizu 12 miliona za JKP ATP, 9 za JKP Zelenilo, 7 za JKP Mladost a oko 5 miliona dinara za oblast kulture.Odbornicivladajuće koalicije, ukazali su na značaj izmeneodluke regulacije Hipodroma Pančevo gde bi investitori izgradili Filmski grad sa svim pratećim objektima što bi, pored značaja za kulturu, imalo i ekonomske benefite, posebno zbog otvaranja novih radnih mesta.

Predstavnici opozicije ponovo nisu čitali materijal, pa su tako tvrdili da će Pančevo investirati u Filmski grad. Na to je reagovao šef odborničke grupe SNS Željko Sušec porućujući da vladajuća stranka, u interesu građanki i građana, prihvata konstruktivne kritike, ali ne i destrukciju, jer će filmski studio finansirati investitor a ne Grad. Mržnja, uvrede, smehotresni javni nastupi sa skupštinske govornice koji nemaju veze sa mozgom, su samo neki od detalja koji karakterišu "slobodarsku" pančevačku opoziciju. Dozvolili su nedavno sebi da kritikuju odluku lokalne vlasti o prenameni zemljišta na kojem se nalazi Letnja pozornica. Da, i to upravo oni koji tamo nisu nikada ušli. Pa čak veliku većinu opozicionara kad bi pitali gde je Letnja pozornica ne bi znali... Možda znaju, odnosno bilo bi bolje da odgovore i objasne narodu kako su u vreme njihove vladavine 2008. godine kupovali binu za oko 100 hiljada evra. Binu, predviđenu za gradske manifestacije, koja je stigla stigla bez atesta i praktikabla, tako da je praktično posle kupovine bio potreban dodatan novac kako bi se ona i osposobila…Ili da se tamo oživi letnji bioskop pa da svi gledamo matine projekcije crtaća Paje Patka. Ili oni opozicioni predstavnici koji cene kinematografiju i recimo prate ostvarenja Stenlija Kjubrika možda žele da pogledaju njegov poslednji film "Širom zatvorenih očiju". Američki kultni, ali i kontraverzni film gde se može videti život "svingera" koji žive na "visokoj nozi"... Mi koji pratimo javni život "osuđeni" smo da, bar do kraja ovog mandata, slušamo lupetanja raznih krupijea, tiket-majstora, bildera, polupismenih ljudi...

Posle toga, sigurni smo da će biti politička istorija koje se apsolutno u Pančevu neće niko sećati... Ostaće zabeležene cifre koje su primali kao odborničku apanažu, mesečno, za cirkusijadu koju priređuju... Evo i jednog kadra gde možete videti šta tokom sednice radi jedan opozicioni odbornik…

Na Skupštini grada, za predsednika Saveta za rodnu ravnopravnost izabrana je Ivana Rosić. Odbornici su za vršioca dužnosti direktora ATP Pančevo imenovali Bojana Bojanića,a Mirka Rupića za vršioca dužnosti direktora Istorijskog arhiva Pančevo.