Severna poslovna zona prioritet

PANČEVO, 10. septembar 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo, ima veliki broj dobrih projekata, i osnovni zadatak biće njihovo pokretanje, kao i privođenje nameni Severne poslovne zone, kaže za Regionalnu radio televiziju Pančevo, Maja Vitman, novi gradski menadžer. Dodatnu energiju treba uložiti u pokretanje kapitalnih investicija, kao što je izgradnja Potamiškog kolektora, čija je izgradnja planirana da se završi do proleća sledeće godine, kaže Vitman.

Realizacija velikog broja investicija i dobrih projekata, koji su planirani i urađeni u prethodnom periodu, bila je usporena zbog reorganizacije „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva“, kaže Maja Vitman, koja je imenovana za novog gradskog menadžera. Kako kaže, osnovni zadatak u narednom periodu biće pokretanje tih investicija.

- Jedan od mojih bitnih poslova biće pokretanje tih inicijativa i praćenje konkursa u saradnji sa Sekretarijatom za lokalni ekonomski razvoj. Jedna od prvih stvari svakako će biti na tome. Izuzetnu saradnju očekujem sa komunalnim sektorom i proverenim subjektima u cilju pokretanja strateškog razvoja grada - kazala je Maja Vitman gradski menadžer.

Prvi veliki zadatak je provođenje nameni severne poslovne zone, i privlačenje potencijalnih investitora, kaže Maja Vitman. Mnogo investitora bilo je zainteresovano da u Svernoj poslovnoj zoni otvori svoje pogone, ali da bi do toga i došlo potrebno je izgraditi Potamiški kolektor.

- Znamo da je u realizaciji Potemiški kolektor. JKP „Vodovod i kanalizacija“ je završio postupak javne nabavke i to je jedan od osnovnih zadataka, realizacija tog projekta. Da se radovi izvedu do proleća naredne godine. Na taj način bi se Sveverna poslovna zona i provela nameni. Stvorile bi se mogućnosti za otvaranje novih fabrika - dodala je Vitman.

Maja Vitman se pre ove funkcije nalazila na čelu Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva od 2015. godine. Kako je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenata kazao gradonačelnik Saša Pavlov, dobri rezultati koje je ostvarila u radu ovog Javnog preduzeća preporučili su je za mesto gradskog menadžera.