Rekonstrukcija verskih objekata

PANČEVO, 22. februar 2018. (TV Pančevo) –Verski objekti u ovoj godini imaće svoje mesto u tzv „kultunom“ budžetu. Biće rekontruisano nekoliko pančevačkih crkava, odnosno spomenika kulture. Novac je obezbeđen iz gradske kase.

Imajući u vidu značaj tradicije, Pančevo je obezbedilo sredstva za završetak započetih kapitalnih projekata - obnovu i očuvanje spomenika kulture. Kako je istakao Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu, radovi na rekonstrukciji Preobraženske crkve trebalo bi da se nastave ove godine, ali to nije sve.

Pančevo je tek nakon formiranja gradske vlasti, sistemski i planski pristupilo rekonstrukciji, do pre par godina, veoma zapuštenih kulturnih i verskih objekata.

Nemanja Rotar je istakao da u Pančevu ima oko 20 verskih zajednica, a da upravo multietičnost i različitost spomenika kulture predstavljaju prednost dajući posebnu draž i lepotu gradu.

Predstavnicima svih verskih zajednica, otvorena su vrata Gradske uprave da programima i projektima apliciraju za finansijsku podršku.