Radovi na krovu Sportskog saveza do 10. novembra

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – U toku su radovi na rekonstrukciji krova na zgradi koji sportisti i sportski radnici znaju kao Sportski savez. radovi su bili neophopdni jer su vremenske prilike, odnosno nepriloike, toliko oštetile krovni pokrivač da je pretila opasnost od prokišnjavanja i oštećenja elektroinstalacija. Vrednost radova je oko 2 miliona i 800 hiljada dinara, a planirano je da se radovi završe do 10. novembra.

Krov zgrade u kojem se nalazi direkcija JKP „Mladost“, knjigovodstvo Sportskog saveza Pančevo, kao i granski savezi, bio je dotrajao. Nepogode u poslednih godinu i po dana samo su tu situaciju pogoršale, kaže Predrag Stojadinov, direktor JKP „Mladost“.

Krov i plafoni su već počeli da propadaju. Dolazilo je do prokišnjavanja. Postojala je opasnost od oštećenja elektroinstalacija. Jednostavno više nije smelo da se rizikuje. Ovo je kapitalna investicija koja će biti značajna za budući period. Sve se menja, ono što je trulo. Postavlja se i nova građa pa će krov biti potpuno bezbedan – kazao je Stojadinov.

U zgradu koji sportisti i sportski radnici zovu Sportski savez ili oni stariji SOFKA, dugo nije bilo ulagano, tako da su ovui radovi bili neophodni, kaže Stojadinov. Vrednost radova je 2 miliona i 800 hiljada dinara, i finasirani su iz budžeta grada. Prema planu radovi bi trebalo da se završe do 10 . novembra.

- Izuzetno su bili neophodni, zato što je krov dotrajao. Vremenskih nepogoda pre godinu i po dana, tačnije grad je „dotukao“, već stari krov. Ovo je gradska investicija, nadzor je Sekretarijat za investicije. Rok je 40 dana pa se radovi praktično približavaju kraju – naveo je Predrag Stojadinov.

Zgradu, koja je gradska imovina, Skupština grada je 2014. godine, poverila na upravljanje i održavanje JKP „Mladost“. Osim ovog javnog preduzeća u zgradi se nalazi knjigovodstvo Sportskog saveza PAnčeva, i granski savezi koji imaju sporazum sa JKP „Mladost“ o korišćenju kancelarija.