"Uterivanje" zakona u ugostiteljske objekte

 

PANČEVO, 27. april 2013. (TV Pančevo) – Policija i republičke inspekcije, koje su pod nadležnošću Južnobanatskog okruga, obavile su noćas zajedničku kontrolu poslovanja kafića “Đardino” i noćnog kluba “Amnezija”. Kamere Televizije Pančevo imale su ekskluzivno pravo da snime akciju policije i Južnobanatskog okruga. Policija je, u dve racije, privela 15 osoba bez ličnih karti. Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Prema rečima načelnika Južnobanataskog okruga Zorana Tasića, republičke inspekcije utvrdile su pojedine nepravilnosti u poslovanju “Đardina” i “Amnezije”, poručujući da će protiv odgovornih lica biti podnete prekršajne prijave.

Jake snage pančevačke Policije sprovele su noćas oko 1 sat raciju u kafiću “Đardino” koji se nalazi u Ulici vojvode Živojina Mišića. Preko 50 policajaca i oko desetak vozila bili su poređani duž Ulice vojvode Radomira Putnika. Službenici Policije izvršili su pretres i legitimisanje svih koji su bili u „Đardinu”. 10 osoba nije imalo ličnu kartu i oni su odmah sprovedeni u policijsku stanicu. Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. A posle dužeg vremena, pored Policije, kontrolu su obavile i republičke inspekcije. Na terenu su bili turistički, sanitarni i inspektori rada. Radom inspekcija koordinirao je načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić.

- U prvom objektu su, kao što ste videli, uočene nepravilnosti, pre svega oko izdavanja fiskalnih računa. Nisu izdavani u skladu sa Zakonom, bili su bez PIB-a i matičnog broja. To će rezultirati zahtevom za pokretanjem prekršajnog postupka protiv vlasnika. Deo predmeta će biti predat Poreskoj policiji, koja će uraditi deo posla iz svoje nadležnosti. Takođe je pronađeno jedno lice koje nije imalo ugovor o radu i za to će biti pokrenut prekršajni postupak, izjavio je Zoran Tasić, načelnik Južnobanatskog okruga.

Posle “Đardina” racija je sprovedena oko 3 časa i u noćnom klubu “Amnezija”. Prema policijskim podacima iz prošle godine u ovom klubu je u 2012. godini zableženo blizu 20 tuča. Kontrola u “Amneziji” bila je ista kao u “Đardinu”. Pregledana je dokumentacija u vezi sa radnim odnosom osoblja, obezbeđenja , kao i da li se u noćnom klubu izdaju fiskalni računi. Policija je u “Amneziji” privela 5 osoba bez lične karte.

- Utvrđeno je da u ovom objektu radi više lice i kod dve osobe smo pronašli da nemaju ugovor o radu sklopljen sa vlasnikom lokala. U narednom periodu vlasnik je obavezan da nam dostavi još dokumentacije i papira, pa ćemo onda videti da li ima elemenata za pokretanje prekršajnog postupka, navodi Tasić.

Tasić je najavio nove kontrole u narednom periodu.

- Ovo je bila samo pokazna vežba. Pokušaćemo da u narednom periodu unapredimo rad inspekcijskih službi koje su pod ingerencijom Južnobanatskog okruga i, naravno, saradnju sa PU Pančevo. U narednom periodu sprovodićemo ovakve kontrole u Pančevu i u ostalom delu okruga, tj. u opštinama i Vršcu, poručuje Zoran Tasić.

I oko Nove godine bilo je sličnih kontrola. Policija je sprovela nekoliko racija, dok su inspekcije, tada gradske, kontrolisale poslovanje i radno vreme ugostiteljskih objekata. Tada je utvrđeno je da neki ugostitelji posluju kao kafić ili restoran preko dana, a uveče kao noćni klubovi.

 

Komentari 

 
0 #4 veseljko 01-05-2013 07:17
XA!
Citiraj
 
 
0 #3 Pajapatak 29-04-2013 10:25
Bolje jurite i hvatajte one koji se bave privrednim kriminalom, a ne klince koji nemaju LK. Mozda im je skupo da izvade LK ili Pasos, koji su poskupeli duplo!
Citiraj
 
 
0 #2 pancevac10 28-04-2013 13:22
A sto pokazna vezba nije bio recimo kafic Bianco, gosp. Tasicu ?
Citiraj
 
 
0 #1 Đole A. 28-04-2013 08:41
Čemu ovakav neozbiljan i zlonameran naslov, da li je ova akcija smetala možda nekom novinaru-redovnom gostu?
Citiraj