"Higijena" ambiciozno i u 2018.

PANČEVO, 8. januar 2018. (TV Pančevo) – JKP „Higijena“, je u potpunosti izvršila plan i program za 2017. godinu, a što se tiče čišćenja javnih površina i odvoženje smeća, kaže Aleksandar Stevanović, direktor ovog gradskog preduzeća. Najavljuje da će u 2018. godini, uz dobu organizaciju i zalaganje svih zaposlenih, građanima Pančeva pružati mnogo bolje usluge.

JKP „Higijena“ odnosi otpad iz oko 17 hiljada stanova, 10 hiljada kuća i oko 6 i po hiljada firmi koje posluju na teritoriji Pančeva. Ove godine zadatak koji je postavljen pred ovo preduzeće u potpunosti je ispunjen, a za to je zaslužna dobra organizacija i zaposleni, naročito u pogonu čistača i odvoženja smeća, kaže Alekandar Stevanović, direkor ovog preduzeća.

Ispuniti taj zadatak nije nimalo jednostavno. Da bi došli do toga, potrebno je da kompleksan sistem kao što je Higijena, funkcioniše prefektno. Mi smo imali investicije. Nabavili smo dva auto-smećara. To je nama osnovno sredstvo bez čega mi ne možemo da funkcionišemo. Jako su bitni i ljudi koji rade. Nemamo dovoljan broj ljudi, ali sa ovim što imamo i jako dobrom organizacijom unutar firme mi ispunjavamo sve zadatke koje građani i Grad, stavljaju pred nas - objašnjava direktor "Higijene" , ALeksandar Stevanović..

Higijena mnogo ulaže i u edukaciju građana o važnosti recikliranja i primarne selekcije otpada. Redovno se sprovodi akcija „Sakupi i uštedi, videćeš da vredi“, a radi se i stalna edukacija u osnovnim školama. Ovo je važno zbog toga što se smanjuje količina otpada koja dospeva na novu deponiju. Odvajanje otpada radi se i na samoj novoj deponiji. Od otvaranja nove deponije do danas deponovano je blizu 65 hiljada komunalnog otpada, sa teritorije Pančeva, Dolova i Starčeva.

- Kako bi popravili stanje na ulicama napravili smo plan za 12 takozvanih „zelenih ostrva“, uređenih mesta na kojima se nalaze namenski kontejneri. Do sada ih ima 16, a u planu je i izgradnja još 4, ali to ne znači da tu stajemo. Nastavljamo i dalje ali to zavisi od sredstava - kaže Stevanović.

Ostaje i dalje problem napuštenih pasa i mačaka. Higijenino prohvatilište ima kapacitet za 80 životinja, a u njemu se trenutno nalazi 120. Kako bi se rešio ovaj problem očekuju pomoć grada, kaže Stevanović. U 2018. godni prioritet ostaje da se poverene delatnosti i zadaci izvrašavaju maksimalno. Ima planova i za nove investicije.

- Proširenje Nove deponije, odmah po Novoj godini, zanavljanje voznog parka, kupovinom 2-3 autosmećara. Čestitao bih svim našim sugrađanima Novu godinu - zaključuje direktor pančevačke "Higijene".