Promenjen red vožnje zbog raspusta

PANČEVO, 19. decembar 2013. (TV Pančevo) – Zbog školskog raspusta, koji počinje u ponedeljak, 24. decembra, i predstojećih praznika ATP menja red vožnje i redukuje polaske na pojedinim linijama u međumesnom saobraćaju. Novi red vožnje primenjivaće se do početka drugog polugodišta - srede, 15. januara, sledeće godine.

Zbog školskog raspusta Autotransportno preduzeće Pančevo vrši određene promene reda vožnje koje će trajati od 24. decembra, ove godine do 15. januara, 2014. godine.

- 24. decembra kada počinje školski raspust doći će do redukcije polazaka u redu vožnje ATP-a. Te izmene će trajati do 15. januara kada počinje drugo polugodište školske godine. Što se tiče gradskih linija 2, 3, 4, 5, 6 i 14, tu neće doći do izmena. Izmene će biti na gradskoj liniji Pančevo – Banatski Brestovac. Na ovoj liniji neće saobraćati polasci u 6:40 i 13:40 iz Pančeva. Izmena će takođe biti na gradskoj liniji Pančevo – Ivanovo. Polasci u 7:40, 9:40, 13:30 i 19:30 neće saobraćati za vreme školskog raspusta. Što se tiče gradskih linija – polazak u 16:20 za Glogonj neće saobraćati. Na međumesnim linijama su manje korekcijere. U pitanju su 3 polaska koja neće saobraćati za vreme školskog raspusta i to su za Crepaju u 11:30, za Kovačicu 12:15 i Mramorak u 9:50, rekao je Voja Savičić, šef saobraćaja u ATP-u.

Na samo nekoliko linija ka selima ATP smanjuje broj polazaka autobusa, dok će gradski polasci ostati kao i do sada.

- To je smanjenje samo broja polazaka na određenim linijama zbog manjeg broja putnika. To su uglavnom polasci koji su u vezi sa početkom i završetkom rada škole. Sada nam se približavaju i praznici i biće izmena u redu vožnje 1. i 2. januara. Tada ćemo raditi po prazničnom, odnosno po nedeljnom redu vožnje. U petak i subotu ćemo raditi po subotnjem redu vožnje, nedelju po nedeljnom i potom ustaljenim režimom, rekao je Savčić.

Određenih pomeranja polazaka autobusa biće i za predstojeće novogodišnje praznike, a o njima ćemo vas pravovremeno obavestiti.