Projekti značajni za Pančevo na Gradskom veću

PANČEVO, 6. februar 2018. (TV Pančevo) - Članovi Gradskog veća usvojili su zaključke u vezi sa nosiocima posla na projektima „Izgradnja potamiškog kolektora – II faza“ i „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica“. Usvojeni su i finansijski planovi Mesnih zajednica u Pančevu za 2018. godinu.

Predlog za donošenje zaključka u vezi sa određivanjem nosioca posla na projektu „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica“, kao i predlog za nosioca posla na projektu „Izgradnja potamiškog kolektora – II faza“ usvojilo je Gradsko veće na 146. sednici. Izvođača radova u „Severnoj zoni“ odrediće Sekretarijat za investicije, vrednost ugovora iznosi više od 33 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Radove na II fazi potamiškog kolektora izvodiće JKP „Vodovod i kanalizacija“, a pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je blizu 87 miliona dinara, što je 50% potrebnih sredstava.

Veće je usvojilo i finansijske planove pančevačkih Mesnih zajednica: Centar, Tesla, Kotež, Gornji grad, Stari Tamiš, Vojlovica, Mladost i Strelište, kao i planove naseljenih mesta: Omoljica i Banatski Brestovac.

Gradsko veće grada Pančeva donelo je i zaključak nakon razmatranja Godišnjeg izveštaja o radu Žalbene komisije.