Program ovogodišnjeg Dana grada

PANČEVO, 5. novembar 2017. (TV Pančevo) – Član gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar najavio je ovogodišnji Dan grada. Osmog novembra svečanost polaganja venaca na spomenik borcima iz Prvog svetskog rata zakazana je za 10 sati, svečana Akademija u Kultrunom centru je u 12 sati, dok su večernji sati rezervisani za umetnički program.

Uoči ovogdišnjeg Dana grada u Pančevu se održava niz kulturno-umetničkih sadržaja. U toku je 20. Džez festival, koji je okupio veliki broj renomiranih muzičara, kao i Dani duhovne muzike. 6. novembra u 12 sati biće održana promocija Istorija grada Pančeva u Narodnom muzeju, 7. novembra u 11 sati u okviru „Etno glasa“ biće otvorena izložba „Natpisi na etnografskim predmetima“, a u 19 otvaranje izložbe „Bijenale crteža“ u Istorijskom arhivu. Što se tiče samog Dana grada i kako će biti obeležen za gledaoce regionalne RTV Pančevo otkriva član Gradskog veća zadužen za Kulturu Nemanja Rotar.

Dan grada Pančeva se praznuje u znak sećanja na 8. novembar 1918. godine, kada je srpska vojska, pod vođstvom kapetana Petra Aračića oslobodila grad i pripojila ga matici Srbiji.