Preko nadvožnjaka brzinom do 20 km na čas

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Radovi na sanaciji nadvožnjaka na Novoseljanskom putu, trebalo bi da počnu oko 10 marta, rekao je Miladin Šakić član Gradskog veća, nakon sastanka sa predstavnicima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Do početka radova, na nadvožnjaku je ograničena brzina kretanja vozila na 20 kilometara na čas. „Vojvodinaput“ će svakodnevno pratiti stanje nadvožnjaka i po potrebi sanirati nova ulegnuća.

Oštećenje nadvožnjaka na međunarodnom putu prema Vršcu i rumunskoj granici, može da dovede do prekida saobraćaja, rekao je Miladin Šakić, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj. Zbog toga je od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koje održava ovaj put i nadvožnjak, zatraženo da što pre započne sanaciju. Tokom dana održan je sastanak sa predstavnicima „Puteva Srbije“ na kojem su razmatrane mogućnosti za početak radova.

- Stanje na nadvožnjaku prati se svakodnevno. „Vojvodinaput“ kontroliše stanje nadvožnjaka preciznim instrumentima. Oni imaju nalog da popunjavaju ulegnuće koje je nastalo na nadvožnjaku. Molim sve građane da poštuju postavljenu signalizaciju i da idu maksimalno 20 km na čas kako je signalizacijom i predviđeno, rekao je Šakić za Televiziju Pančevo.

U toku je izrada projekata sanacije, rekla je Branka Banjevac iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, ali da bi započeli radovi potrebno je uraditi i projekat po kojem bi se saobraćaj preusmerio na alternativne pravce. Teretni saobraćaj će biti preusmeren na novi put ka Kačarevu, dok će putnički saobraćaj biti preusmeren kroz Skadarsku ulicu na Kudeljarskom nasipu.

- Kako sada stvari stoje najverovatnije će saobraćaj biti preusmeren na novi put od Kačareva prema Banatskom Novom Selu. Putnički saobraćaj će biti regulisam ili tako da se saobraćaj odvija jednom trakom nadvožnjaka koja će biti otvorena i dok traju radovi ili preko Kudeljarskog nasipa, dodao je Šakić.

Na sastanku sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“ ukazano je i na loše stanje pešačke staze koja je postavljena uz put, pa je dogovoreno da kada počnu radovi na sanaciji nadvožnjaka u isto vreme bude popravljena i pešačka staza.

- Smatramo da je ta pešačka staza izuzetno značajna za građane sa Mise i Kudeljarskog nasipa. Obaveza JP „Direkcija“ je završni sloj te staze odnosno ono kuda se naši sugrađani kreću. Ono što mi smatramo neophodnim je da kada se bude sanirao nasip na kome stoji put potrebno je sanirati i deo na koji je oslonjena staza, rekao je za Televiziju Pančevo Jovica Stanković, tehnički direktor JP „Direkcija“.

„Vojvodinaput“ će svakodnevno pratiti stanje u kojem se nalazi nadvožnjak i pešačka staza. Prema planu, radovi bi trebalo da počnu oko 10. marta.