Predlog budžeta uvećan za projektovanje bezbednijeg saobraćaja kod škole "Vasa Živković"

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je podneti amandman na predlog budžeta za narednu godinu. Usvojenim amandmanom, predlog gradskog budžeta za 2018. godinu, uvećan je za oko milion dinara, koliko je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrio Gradu za izradu glavnog projekta saobraćajne signalizacije za obeležavanje zone Osnovne škole „Vasa Živković“ u Pančevu.

Amandmanom je Gradsko veće uvećalo za oko miliona dinara, sredstva namenjena za finasiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada tokom 2018. godine. Naime, Grad je sa Pokrajinskim sekretarijatom za za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstva za realizaciju projekta obeležavanja, odnosno uređenja zona oko škola.

- Konkretno kod Osnovne škole „Vasa Živković“ u Pančevu, za postavljanje displeja. Za ovaj projekat je Grad obezbedio deo sredstava. Ukupna vrednost projekta je 1,4 miliona dinara. Pokrajina će da sufinasira iznos od 956.506 dinara. U momentu izrade nacrta odluke nije bilo poznato da će se potpisati ugovor, a sredstva će biti preneta do kraja godine - objasnila je Enisa Agović Hoti iz Sekretarijata za finanasije.

Ukupni prihodi i primanja su na ovaj način uvećana tako da predlog budžeta za 2018. godinu, sada iznosi 5 milijardi, 191 milion dinara. Odbornici Skupštine grada bi na Sednici koja je zakazana za sredu, 27. decembra sa početkom u 10 sati trebalo da raspravljaju i o predlogu budžeta za 2018. godinu.