Pred većnicima 70 tačaka

PANČEVO, 26. decembar 2017. (TV Pančevo) – Pred gradskim većnicima, uoči sutrašnje sednice Skupštine grada, danas se našlo čak 70 tačaka dnevnog reda, a posao oko odlučivanja donekle je skratila i objedinjena rasprava. Osim izmena planova za ovu godinu, i planova za 2018. godinu svih pančevačkih javnih i javno komunalnih preduzeća i seoskih JKP-ova i ustanova kulture, većnici su podržali i izmene nekoliko gradskih odluka, odbili 6 amandmana, ali i usvojili predlog rešenja o prestanku rada Milorada Milićevića na funkciji načelnika Gradske uprave, koji je nedavno podneo ostavku.

Iako svoje planove za 2018. godinu, javna i javno komunalna preduzeća čiji je osnivač grad, uglavnom temelje na poslovanju u godini koja je na izmaku, bilo je mesta i za planiranje investicija.

Listom su usvojeni i planovi seoskih javno komunalnih preduzeća, kao i izmene finansijskih planova seoskih domova kulture. Gradsko veće prihvatilo je i predlog rešenja o prestanku rada Milorada Milićevića na funkciji načelnika gradske uprave.

Gradsko veće usvojilo je i Plan kapitalnih investicija za period od 2018. do 2020. godine, koji obuhvata 14 projekata, a prihvaćen je i nacrt odluke o donošenju Plana detaljne regulacije privredne zone koja obuhvata Fabriku stočne hrane „Jabuka“ i industrije skroba „Jabuka“. Ovaj plan će predvideti i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čime bi se smanjilo i zagađenje reke Nadel i kanalskog sistema.

Pred većnicima se za odlučivanje našlo i 6 amandmana - 5 odbornika Nikole Ćurčina i jedan koji je dostavio odbornika Nikola Ćebić, koji su po predlogu nadležnih službi odbijeni.