Požar u Rafineriji

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Rafineriji,izbio je požar u 21 sat i 15 minuta na proizvodnom pogonu serije 200. Požar je u 22 sata i pet minuta lokalizovan, a ugašen i stavljen pod kontrolu u 22 sata i 54 minuta. Nije bilo povređenih, niti opasnosti po životnu sredinu. U gašenju su učestvovali vatrogasci Rafinerije i Grada Pančeva.

Prve detaljne informacije o požaru našoj redakciji dao je Gradonačelnik Saša Pavlov koji je tokom celog događaja komunicirao sa nadležnima i ekipama na terenu u Rafineriji. Pored pripadnika vatrogasne službe Rafinerije, u gašenju požara učestvovalo je i 12 pripadnika sa pet vozila gradske Vatrogasne službe.

- Večeras u 21 i 15 došlo je do lokalnog požara u pogonu vizbrejking. To je pogon za preradu vakuum ostatka i proizvodnju mazuta. Požar je zajedničkom akcijom Vatrogasnih brigada Rafinerije i Grada ugašen. Trenutno se radi na sanaciji posledica požara. U požaru nije bilo povređenih i nije bilo uticaja na životnu sredinu. Još je rano da se kaže o uzroku nakon ovog sledi istraživanje uzroka i procena štete – rekao je Vladimir Gagić, direktor Bloka prerade.

Gradski monitoring nije zabeležio povećane vrednosti atmosferski štetnih gasova – izavio je Gradonačelnik Saša Pavlov. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasne službe, požar je ugašen. Kompanija je bila u kontaktu sa nadležnim službama kako bi se nastala situacija što pre normalizovala i od prvog trenutka u potpunosti je sarađivala sa nadležnim organima kako bi se utvrdili uzroci i sve činjenice u vezi sa događajem - navodi se u saopštenju NIS-a.