Požar na staroj deponiji, vatrogasci u pripravnosti

PANČEVO, 3. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ugašen je požar na telu stare deponije, koji je primećen sinoć oko 3 sata. Otvorenog plamena više nema, vidi se samo dim. U toku je potpuna sanacija i ovih dimišta, kazali su iz JKP-a „Higijena“. Za sada nema informacija da je ugrožen kvalitet vazduha, a dat je nalog mobilnoj stanici Zavovoda za javno zdravlje da izađe na teren i prati kvalitet vazduha na Karauli, jer vetar dim nosi u tom pravcu.

Požar na telu stare deponije oko 3 sata ujutru primetilo je obezbeđenje, koje je odmah reagovalo i obavestilo sve nadležne službe, gradsko Odeljenje za vanredne situacije, vatrogasce... U jutarnjim statima mehanizaciju su poslala i druga gradska javna preduzeća, Zelenilo, Vodovod... Pomoć je stigla i od privatnog sektora, kaže Jovanka Dakić, rukovodilac Sektora za upravljanjem otpadom i zaštitu životne sredine.

- Požar je ugašen. Ostalo je još malo da se dimi i da se uz pomoć vatrogasaca i cisterni potpuno sanira. Ovo je najverovatnije posledica visokih temperatura. Nije bilo vetra. Nastavljamo sa polivanjem i gašenjem ukoliko se negde pojavi otvoreni plamen - kazala je Jovanka Dakić, rukovodilac Sektora za upravljanjem otpadom i zaštitu životne sredine.

Prema dostupnim podacima, nije bilo zagađenja životne sredine, kaže Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine.

- Za sada nema nikakve opasnosti za lokalno stanovništvo i životnu sredinu. Ali mi smo pozvali i ZZJZ da izađe sa mobilnom stanicom kod kuća na Karauli kako bi se izmerile koncentracije štetnih materija, da se tačno vidi kakva je situacija - rekla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća.

Pošto nema otvorenog plamena, ULT i buldožer nabacuju zemlju na mesta gde je bilo požara. I dalje na staroj deponiji dežuraju vatrogasci i u propravnosti su dve cisterne, koje će pomoći da se dogase mesta gde sada samo tinja i nema otvorenog plamena.