Popovac: Zadovoljan sam stanjem bezbednosti, ali je važno šta građani kažu

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Načelnik PU Pančevo Nikola Popovac u izjavi za RTV Pančevo, saopštio je da policija iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, ocenjujući da je ipak najvažnije ono što građani misle i osećaju. Nova vozila koja su stigla u Pančevo tokom proteklog vikenda, dodatno će poboljšati bezbednosnu situaciju u Južnom Banatu, poručio je Popovac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je prošle nedelje 710 novih automobila koji su predati na korišćenje policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji, a vozni park će do kraja godine biti bogatiji za hiljadu vozila. Pančevo, odnosno Policijska uprava koja obuhvata ceo Južni Banat, danas je dobila nekoliko desetina novih "Škodinih" vozila, što je, kako saznajemo, samo prvi kontigent vozila koji će stići u naš grad.

- To je veliki iskorak u medernizaciji policije u odnosu na materijalnu tehničku opremljenost koja je bila do sada. Ja sam 23 godine u Ministrastvu unutašnjih poslova i ovakvih nabavki nije bilo do sada. Ovo je prvi deo, drugi se očekuje uskoro. Smatram da će se na ovaj način podići kvalitee i nivo bezbednosti na području koje pokriva Policijska upava Pančevo. Nadam se da ćemo dobiti još jedan kontigent vozila. Nijedno vozilo nije završilo ni na jednom drugom mestu nego u policijskoj upravi – kazao je Nikola Popovac Načelnik PU Pančevo.

U Pančevo je stiglo nekoliko desetina novih vozila za Policijsku upravu Pančevu. Kamere regionalne RTV Pančevo ekskluzivno su prošle nedelje snimile dolazak novih škodinih vozila koja su dovežena na kratko u stanicu policije u Vatrogasnom domu. Posle kratke kontrole i smotre, nova vozila i nadležni policajci su raspoređeni na nove zadatke. Kompletno rukovodstvo pančevačke Policije bilo je pristuno i u Beogradu i u Pančevu kada su vozila stigla. Nikola Popovac zahvalio se ministru Nebojši Stefanoviću i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju MUP ima.

- Biće raspoređena po kriterijumima koje smo zamislili, a to je veličina policijskih stanica i stanje bezbednosti na njima. Imali smo probleme sa voznim parkom, pojedina vozila su se kvarila, loše su izgledala. To je stvaralo lošu sliku o nama, a i otežava realizaciju nekih bezbednosnih zadataka. Sada će efikasnost biti podignuta na veći nivo – objasnio je Pupovac.

Ministar Nebojša Stefanović najavio je da će pocetkom 2019. stići i tri nova helikoptera posle 40 godina. Na svečanoj ceremoniji dodele automobila Stefanović je istakao da se na taj način ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu.

- Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opstinama u Srbiji. To nam je bio cilj i zadatak, da svaki građanin oseti veću bezbenost. Ulaganjem u uslove za rad policije, ulaže se u bezbednost građana. Ovde imamo 710 vozila koja će nakon ovog događaja krenuti u policijske stanice - rekao je Nebojša Stefanović.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u Pančevu, Popovac je rekao da je on lično zadovoljan.

- Zadovoljan sam, rezultati su za sada bolji nego prošle i preprošle godine. To što smo kolege i ja zadovoljni ništa ne znači u odnosu na zadovoljstvo građana. Mislim da jedino oni mogu da nas ocene – dodao je načelnik PU u Pančevu.

Uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, policija će od sledeće godine imati veće plate, kaže Stefanović i dodaje da je za redovnu policiju nabavljeno preko 20. 000 uniformi, da je izvršena rekonstrukcija stanica, a do kraja godine će biti opremanje policijskih stanica novim računarima.