Pomen žrtvama Prvog svetskog rata

PANČEVO, 8. novembar 2016. (TV Pančevo) – U znak sećanja na stradale u Prvom svetskom ratu, na starom pravoslavnom groblju danas je održan pomen žrtvama iz ovog rata. Vence na grobove stradalih položio je predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš.

Tigran Kiš obraćajući se prisutnima na pomenu koji se tradicionalno organizuje u čast palim borcima u Prvom svetskom ratu, rekao je da se prošlost nikada ne treba zaboraviti.

- Hvala vam što ste i po ovakvom vremenu došli da obeležite sećanje na sve stradale u Prvom svetskom ratu. Vašim prisustvom sećamo se svih onih koji su stradali za našu slobodu i u godinama koje su usledile nakon Prvog svetskog rata. Ponoviću ono što sam rekao više puta: narod koji se ne seća svoje slavne nekada tragične, svetle prošlosti, nema prava da se nada da ima ikakvu budućnost – istakao je Kiš.

Tigran Kiš je zamolio direktore svih osnovnih i srednjih škola da na današnji dan podsete decu na velika dela svih koji su dali živote za slobodu zemlje.

Ovim putem apelujem na sve direktore srednjih i osnovnih škola da u svoje programe uvrste bar na današnji dan sećanja na događaje koji su u našem gradu bili tokom njegove duge i bogate istorije jer ćemo samo tako nastaviti da se sećamo naše prošlosti – naveo je Kiš.

Na kraju je predsednik Skupštine Tigran Kiš čestitao svima Dan grada.