Počeo štrajk u pančevačkoj Bolnici

PANČEVO, 3. maj 2012. (TV Pančevo) – U organizaciji sindikata „Nezavisnost„ i “Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata“, danas je počeo štrajk u Opštoj bolnici. Lekari i medicinsko osoblje danas su na sat vremena obustavili rad u Specijalističkom centru.

Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici danas su u Specijalističkom centru obustavili rad na sat vremena od 11 do 12 časova. U Sindikatu „Nezavisnost“ kažu da je u štrajku u Bolnici deo lekara, i da ima i onih koji će normalno radili.

- Bolesnici koji su na stacionarnom lečenju to neće osetiti, oni će imati 24 sata negu. Jedino će morati da čekaju pacijenti u specijalističkom centru, kazala je Suzana Tančić predsednica sindikata „Nezavisnost„.

Zaposleni u Opštoj bolnici nezadovljni su novim obračunom plata, zbog čega će im plata biti manja za 10 procenata.

- Glavni razlog je uvodjenje uredbe kojom se smanjuje plata, ali nisu odredjeni i kriterijumi, kazao je Marko Pejaković poverenik „Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata“.

Predstavnici reprezentativnih sindikata – Nezavisnost i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u pančevačkoj Bolnici kažu da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva, pa se jednočasovna obustava rada od 11 do 12 sati u Specijalističkom centru nastavlja i sutra.