Počela rekonstrukcija Hale sportova

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je početak radova na rekonstrukciji Sportske hale u Pančevu. Rekonstrukcija Hale sportova je deo međunarodnog Projekta “Energetska efikasnost –preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija - Srbija" vrednog 1.353.000 evra.

Prva faza radova u pančevačkoj Hali sportova, počela je demontažom postojeće zidane klime komora izgrađenih davne 1969. godine, kao i nabavkom i ugradnjom cirkulacione pumpe i prateće opreme.

Gradska menadžerka Maja Vitman, podsetila je prilikom obilaska početka radova u Hali sportova da se rekonstrukcija realizuje u skladu sa planom dinamike aktivnosti međunarodnog projekta "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija - Srbija".

Završetak prve faze radova planiran je za 90 dana kako bi sportisti septembar i početak nove sezone, dočekali u rekonstrusanoj Hali sportova.

Partneri projekta su Pančevo i Opština Rešice. Projekat, u vrednosti 1.353.000 evra, fokusiran je na podizanje energetske efikasnosti i unapređenje životne sredine u prekograničnom regionu Rumunija – Srbija. Za Halu sportova, odobrena su sredstva u iznosu od 793.000 evra.

Kompleksni radovi na objektu obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova kao i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje.

Hala sportova na Strelištu izgrađena je 1969. godine.