Podrškom Pokrajine vodovodna mreža duž Jabučkog puta i kanalizaciona u Pelisterskoj

PANČEVO, 26. april 2018. (TV Pančevo) – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata na teritoriji Vojvodine u 2018. godini. Grad Pančevo je konkurisao sa dva projekta.

Dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara - pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus. Resorni sekretar mr Vuk Radojević istakao je značaj ovog konkursa koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo realizuje preko Godišnjeg programa za ruralni razvoj.

Na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje ili revitalizacije vodnih objekata u javnoj svojini i vodovodne i fekalne kanalizacije, po ovom konkursu grad Pančevo je konkurisao sa dva projekta. Oba projekta su odobrena i zato zaista velika zahvalnost na ovoj ogromnoj podršci, ne samo ove godine, nego i nekoliko godina iza nas Pokrajinskom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i naravno Pokrajinskoj vladi, napomenuo je Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Izgradnja kanalizacije u Pelisterskoj je veoma važna radi dalje izgradnje ovog dela našeg grada, koji je možda infrastrukturno jedan od najneopremljenijih u ovom trenutku, tako da nam ova izgradnja fekalne kanalizacije jeste od velikog interesa.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržana su 44 projekata u 28 vojvođanskih lokalnih samouprava. Za realizaciju projekata Pokrajina je obezbedila 300 miliona dinara, odnosno 60 odsto bespovratnih sredstva, a lokalne samouprave 200 miliona dinara ili 40 odsto sredstva.