Pet miliona dinara za popravku stanova

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Za 10 meseci, Gradska stambena agencija izvršila je popravke i rekonstrukcije u 10 gradskih stanova i za to utrošila više od 5 miliona dinara. Potpuno su rekonstruisana 4 prazna stana, a popravke su rađene i u stanovima u kojima žive zakupci, koji redovno plaćaju kiriju. Novi konkurs za davanje u zakup gradskih stanova biće raspisan krajem oktobra, najavljuju iz Gradske stambene agencije.

Gradska stambena agencija upravlja sa oko 300 stanova koji su vlasništvo grada, kaže Zdenka Jokić, direktorka Gradske stambene agencije. U poslednjih 10 meseci ovo preduzeće rekonstrisalo je ili uradilo popravke u 10 stanova i za to utrošila oko 5 miliona dinara.

- To su sve gradski stanovi kojima GSA upravlja i održava ih. Kada je to u pitanju da bi i ušli u neki stan i izvršili rekonstrukciju potrebno je da taj stan bude i upisan i uknjižen u katastru. Od 300 stanova, trenutno radimo elaborate, uknjižbe kako bi mogli da započenemo rekonstrukciju - kazala je Zdenka Jokić direktorka JP „GSA“.

Popravke su vršene u gradskim stanovima u kojima žive zakupci, Banatskom Brestovcu, stanu u Žarka Fogoraša. Veće rekonstrukcije urađene su u stanovima koji su prazni. Tu su urađena kupatila, menjana stolarija, postavljeni novi podovi, svi stanovi su okrečeni, kaže Zdenka Jokić. Urađena su dva stana u Kačarevu, jedan u ulici Žarka Zrenjanina u Pančevu i stan u Ulici Veljka Vlahovića na Strelištu.

- Ono na čemu mi insistiramo to je da pronalazimo od tih 300 stanova, one uknjižene, koji su spremni da se opreme za nove stanare. Što se tiče ova četiri stana koji su rekonstruisani, upražnjeni i spremni za konkurs, u to je uložemo oko 3 i po miliona dinara - istakla je Jokić.

U Gradskoj stambenoj agenciji planiraju da krajem oktobra raspišu novi konkurs, na kojem će biti moguće konkurisati za jedan od praznih stanova koji će biti dati u zakup.