Pavlov : Ni govora o nekakvom otimanju i preuzimanju FK Dinamo 1945

PANČEVO, 11. septembar 2017. (TV Pančevo) - Posle sastanaka koji su održani protekle nedelje i spekulacija koje su se pojavile u javnosti o navodnom preuzimanju fudbalskog kluba "Dinamo 1945, reagovao je gradonačelnik Saša Pavlov i član rukovodstva lokalnog odbora Srpske napredne stranke. Pavlov je na vandrednoj konferenciji odbacio takve tvrdnje, ocenjujući da je to "nonsens", navodeći da su razgovori vođeni isključivo u interesu fudbala i daljem razvoju sportske infrastrukture na gradskom stadionu.

Prema rečima Saše Pavlova, gradonačelnika i člana rukovodstva pančevačkog SNS-a, početna incijativa za razgovore sa čelnicima FK Dinamo 1945 odnosila se na razvoj samog kluba koji je prepoznat kao nosilac razvoja fudbala u Pančevu. Pavlov je te razgovore ocenio kao korektnim, dodajući da ništa nije ukazivalo da će se u javnosti pojaviti drugačija slika.

S obzirom da je stadion sada u vlasništvu Grada biće dostupan i ostalim fudbalskim klubovima, ali i ostalim sportovima, naglasio je Pavlov, odgovarajući na pitanje novinara.

Sam stadion od poslednjeg dana avgusta ima novi status s obzirom da je prešao u javnu svojima, pa samim tim lokalna samouprava ima zakonsku obavezu da taj prostor opremi i napravi ga kvalitetnim. Takođe, kako je Pavlov rekao još jedan od ciljeva razgovora sa rukovodstvom FK Dinamo 1945 jeste bilo i sprovođenje Zakona o ozakonjenju s obzirom da postoje indicije da su u prethodnom periodu pojedine parcele koje se graniče sa objektom stadiona i neki lokali rađeni bez građevinske dozvole.

Prema rečima Saše Pavlova, lokalna samouprava se uključila u razgovore sa čelnicima Dinama i zbog sprovođenja Strategije sporta u kojoj je ovaj klub prepoznat kao nosilac razvoja fudbala u Pančevu. " Nemoguće je da kvalitetno isfinansiramo sva sportska udruženja u Pančevu kojih ima preko 150 iako imamo najveći budžet za sport po čemu smo najpoznatiji u Srbiji i to je takođe bio jedan od razloga razgovora, a ne nekakva otimanja i preuzimanja" naglasio je gradonačelnik Saša Pavlov.