Pančevo bez viza

Ukidanje viza u Pančevu je Demokratska stranka obeležila u centralnoj gradskoj ulici, i u Starčevu, Dolovu i Banatskom Novom Selu. Prvi dan "belog šengena" u Pančevu obeležio je Gradski odbor Demokratske stranke na platou "Kod dva bela medveda", u Ulici Radomira Putnika. Proslava je počela intoniranjem himne Evropske unije „Oda radosti“. Gradjanima su deljeni crveni pasoši sa obeležjima Evropske unije a deci prigodni pokloni povodom Svetog Nikole.
Gradonačelnica Pančeva, Vesna Martinović izjavila je da su konačno otvorena vrata koja su do sada bila prepreka normalnom životu.
- Ovo je naročito važno za mlade ljude, jer sada mogu bez teškoća sa svojim vršnjacima iz Evropske unije slobodno da putuju, razmenjuju iskustva, stiču nova znanja i nove prijatelje. Bezvizni režim je veoma važan za poslovne ljude, koji sada bez velikih problema i nepotrebnog gubitka vremena mogu slobodno da putuju i saradjuju sa svojim partnerima iz Evrope – rekla je gradonačelnica, Vesna Martinović.
U Starčevu je Mesni odbor DS-a obeležio istovremeno i ukidanje viza i Svetog Nikolu. Proslava je upriličena na centralnom seoskom trgu koji nosi naziv Trg neolita. - Ovo je veoma važan događaj jer su to bile poslednje sankcije prema Srbiji. Sada omožemo da se osećamo ravnopravni sa drugim građanima iz Evrope. Veliki odaziv meštana na ovu proslavu dovoljno govori da su i Starčevci dobro prihvatili ukidanje viza. Posetioci su dobili brošure u obliku pasoša u kojima se nalazi uputstvo kako do Evrope bez viza, dok je Deda mraz deci delio poklone za Svetog Nikolu. Prvi dan "belog šengena" svečano je Demokratska stranka obeležila i u Dolovu i Banatskom Novom Selu.