Otvorene rešetke lekarske komisije

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - Nova direktorka pančevačkog Fonda za zdravstveno osiguranje dr Slavica Marinković na početku svog mandata uvela je i neke promene.

Nekadašnju direktorku Fonda Ivanku Barašević vratila je na posao iz Kovina, a rešetke koje su štitile lekarsku komisiju od pacijenata, sada su otvorene tokom radnog vremena, a obezbeđenje je postavljeno diskretnije.

Iako na većini lekarskih komisija u Srbiji ne postoje rešetke koje lekare odvajaju od pacijenata ipak pre 2 godine na lekarskoj komisiji u Pančevu postavljene su metalne rešetke i uvedeno je obezbeđenje. Direktorka filijale dr Slavica Marinković posetila je lekarsku komisiju i odlučila da unese određene promene. Rešetke su u radno vreme otvorene, a obezbeđenje je postavljeno po strani jer kako je ona naglasila, ono je ipak neophodno zbog incidenata koji su se dešavali.

- To sam uradila da bih humanizovala prostor i približila lekarsku komisiju našim sugrađanima i osiguranicima jer lekarska komisija i jeste tu zbog njih. Postavili smo radne stolove gde se nalaze zaposleni u lekarskoj komisiji i oni su uvek dostupni za sve potrebne informacije, rekla je Marinković.

Zbog sistematizacije koja je nedavno sprovedena u pančevačkoj Filijali pojedini radnici otišli su u penziju uz otpremninu, ali su ipak na osnovu ugovora o delu neki nastavili da rade.

- Stiglo nam je uputstvo da direktori u narednih 6 meseci angažuju po ugovoru o dopunskom radu penzionisane lekare. Tako da sam ja produžila ugovore sa 2 lekara koji su u međuvremenu otišli u penziju, istakla je Marinković.

Prethodna direktorka Fonda dr Ksenija Krehov odlučila je da Ivanka Barašević koja je pre nje rukovodila pančevačkom filijalom bude premeštena u Kovin. Barašević je zbog toga morala svakodnevno da putuje oko 40 kilometara do posla. Od 1. februara Ivanka Barašević ponovo radi u Pančevu.

-Ja sam je zamolila da se vrati i drago mi je što je ona to i prihvatila. Ona sada radi u sedištu Filijale na mestu šefa za regresni postupak, rekla je Marinković.

Do kraja meseca pančevački ortopedi počeće ponovo da rade ugradnju bezcementnih proteza tako da pacijenti više neće morati da za te intervencije da putuju u Vrbas.