Ostali bez vode i vodomera

PANČEVO, 09. februar 2010. (TV Pančevo) - Jutros oko 9 sati stanari u ulici Stavana Šupljikca bb, u takozvanoj zgradi stare Pilotske škole, ostali su bez vode. Radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" izvadili su vodomer jer prema rečima direktora ovog preduzeća Aleksandra Radulovića, ovaj vodomer nije imao registrovane potrošače. Rešenje ovog problema je da se stanari ove zgrade jave "Vodovodu" kako bi bili evidentirani i ponovo dobili vodomer.

U zgradi živi oko 60 stanara. Oni tvrde da su radnici JKP "Vodovod i kanalizacija", bez upozorenja, došli i izvadili vodomer. Prema rečima stanara, na tu vodu povezana je i protivpožarna odbrana.

Ljiljana Maksimović, stanarka zgrade, jutros je na terasi pronašla nalog za isključenje vode.

- Mi ovde živimo 17 ili 18 godina i niko nas nije kontaktirao da nam da ugovore da potpišemo, niti bilo šta drugo. Jedino što smo dobili je ovaj papir. Mi smo, izgleda građani drugog ili trećeg reda, rekla je za Televiziju Pančevo Ljiljana Maksimović, stanarka zgrade.

Ova zgrada pripadala je "Trgoproduktu" i stanari su bivši radnici ovog preduzeća. Oni su pre oko 20 godina useljeni privremeno u zgradu, ali su tu i danas.

Račune za vodu plaćao je "Trgoprodukt", tako da stanarima nisu ni stizali na kućnu adresu.

- Ja sam kontaktirao Peru Kukića, koji je sada zadužen za "Trgoprodukt", i on mi je rekao da računi za "Trgoprodukt" više ne postoje. On je kontaktirao "Vodovod" da se računi prebace na stanare zgrade Pilotske škole. Međutim, niti nas je neko kontaktirao, niti su nam poslali obaveštenje, rekao je Antonije Pendić, jedan od stanara.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Aleksandar Radulović rekao je za Televiziju Pančevo da je reč o vodomeru koji nije imao registrovane potrošače. On je dodao da se, nakon privatizacije "Trgoprodukta", gubi trag o vlasniku objekta i samog vodomera, zbog čega je "Vodovod" beležio gubitke.

Prema poslednjim informacijama, vlasnik ovog objekta je navodno Ministarstvo prosvete jer je reč o Staroj pilotskoj školi.

- U toj zgradi postoji potrošnja vode, ali mi ne znamo kome da fakturišemo račune. Ukupno je evidentiran dug od 100.000 dinara po ceni za stanovništvo. Ali, s obzirom da je vlasnik Ministarstvo, verovatno će biti obračunato za privredu. Pitanje je ko uopšte koristi tu vodu. S druge strane, pošto postoji vodomer i potrošnja vode na njemu, a nemamo registrovane potrošače, ja sam dao nalog da se taj vodomer skine, rekao je Radulović.

On je još istakao da je rešenje ovog problema jedino da stanari ove zgrade dođu u JKP "Vodovod i kanalizacija", da se registruju kao potrošači kako bi počeli da primaju račune na kućnu adresu. On je dodao da se vodomer lako montira i da njegova ponovna ugradnja ne košta ništa.

Komentari 

 
0 #2 11-02-2010 13:22
@ pera

Svaka cast. Zamislite kada bi se svi pravili Toshe i niko ne placao svoje obaveze vec cekao da ih "neko kontaktira". Mislim da su se malo pravili blesavi i sad kao pomagajte...

@ TV

Ni u jednom trenutku nisam shvatila kako su oni mislili da to ne placaju. Da li su to neki socijalni slucajevi? Da li su to regularni stanovi, sada u vlasnistvu stanara?
da li je novinar pitao njih zbog cega nisu placali i cime su oni zasluzili da to ne placaju?
Razumem da je tesko svima nama, pa i moja firma je propala, imam mala primanja a veliku porodicu, decu studente, pa placam svoje obaveze!

I jesam socijalni slucaj, ali nisam neodgovorna toliko, i jos da se pravim blesava!
Pozdrav, verna gledateljka, samohrana majka.
Citiraj
 
 
0 #1 09-02-2010 20:16
60 stanara, to je, recimo 15 porodica. U tih 15 porodica ima valjda bar jedan polupismen pa da ode u "vodovod" i prijavi stanare i kućni savet? Ne, zašto bi to radili ako mogu da troše a da ne plaćaju? Sad im treba obračunati prosečnu potrošnju pa naplatiti za sve godine unazad što su potrošili. Ako ja za četvoročlanu porodicu plaćam 1400,00, nek plaćaju i oni. Gospođa Ljiljana Maksimović kaže da ih niko nije kontaktirao, pa nije ni mene, ja sam otišao i prijavio čim sam se uselio i od prvog dana plaćam. Ne gospođo Ljiljana, niste vi građani ni drugog ni trećeg reda, vi ste se ponašali kao da ste iznad svih, bolji i pametniji. Želim komšijama da što pre dobiju vodu jer je ovo ipak 21. vek, ali isto tako želim i da svi budemo jednaki i da moja voda košta isto kao njihova.
Citiraj