Odluke za bolju budućnost Pančeva!

 

PANČEVO, 4. maj 2018. (TV Pančevo) – Skupština Grada Pančeva usvojila je predlog Elaborata o opravdanosti otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta nemačkom investitoru „ZF“ koji će samo u prvoj fazi otvoriti 540 novih radnih mesta.

Odbornici Skupštine Grada Pančeva usvojili su Elaborat za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta nemačkom investitoru,kompaniji ZF. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, ukazao je na višestruki značaj ovog projekta, naglašavajući da je ovaj dokument, transparentan i javan, bio postavljen i na web stranici gradske uprave.

44 odbornika, odnosno vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka, podržala je usvajanje Elaborata. Prema rečima Saše Pavlova, on predstavlja jedan od koraka na putu ekonomskog oporavka i razvoja Pančeva, otvaranju novih radnih mesta i unapređenju kvaliteta života građana. Rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Malobrojna i politički nepismena opozicija neargumentovanim replikama pokušavala je da dovede u zabludu građane i da „sakrije“ činjenicu da je zbog katastrofalne privatizacije koja je sprovedena tokom vlasti Demokratske stranke i njenih satelita, bez posla u Pančevu ostalo hiljade ljudi, ističe gradonačelnik.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Željko Sušec pozvao je sve odbornike da budu jedinstveni i da umesto svoje sujete interes svih građana Pančeva stave na prvo mesto.

On je podsetio da se aktuelna Gradska vlast „lavovski“ bori da reši nasleđene višegodišnje probleme koji se tiču pre svega nezaposlenosti, i da se zbog toga bori da privuče što više investitora u Pančevo, kao i što država to radi na nacionalnom nivou predvođena Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sušec je još jednom ukazao da je bilo potrebno 3 godine da bi se poništio ugovor o izdavanju 73 hektara gradskog zemljišta po ceni od 80 evra koji je Demokratska stranka potpisala sa jednim privatnikom.

Nakon usvajanja Elaborata, odbornici su prihvatili predloge programa o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, zatim odluke o promenama naziva ulica na području mesnih zajednica Gornji Grad i Centar, kao i o utvrđivanju naziva parka u Vojlovici. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu Turističke organizacije, Narodnog muzeja i Dom kulture u Starčevu. Prihvaćene su i izmene programa rada i finansijskog plana za Turističku organizaciju u ovoj godini.