Obeležen Dan opštine Kovin

PANČEVO, 4. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Svečanom sednicom Skupštine opštine Kovin, i nizom drugih manifestacija danas je obeležen Dan Opštine i 73. godišnjica oslobođenja opštine Kovin u Drugom svetskom ratu. Povodom Dana Kovina Plaketu opštine Kovin dobilo je preduzeće “Premil”, a povelje Violeta Pomar, profesorka muzičke kulture i Dušan Kolarski, doktorant hemije.

Svakog četvrtog oktobra, kada se obeležava Dan Kovina, sumiraju se rezultati, odnosno šta je urađeno između dve proslave, kazala je Sanja Petrović, predsednica opštine Kovin, obraćajući se odbornicima i gostima na svečanoj sednici Skupštine. Od prošle godine Kovin je veliko gradilište, urađena je nova zgrada Hitne pomoći, sala za male sportove, u toku je izgradnja vrtića. Misli se i na sela. Bavanište je dobilo postrojenje za preradu vode, u Skorenovcu i Pločici, započet je proces komasacije.

- Ovo rukovodstvo, u saradnji sa stručnim službama, angažovano je na realizaciji najznačajnijih projekata. Neprekidno se radi, a jedna od osnovnih vodilja je ravnomeran razvoj svih naselja u Opštini, uz dalje napore za obezbeđivanje radnih mesta što je baza svakog razvoja i napretka. Vredno ćemo raditi i dalje i ukoliko svako bude posvećen svom poslu najbolje što ume, naredne godine, verujem, govoriću o još više postignutog - rekla je Sanja Petrović predsednica Opštine Kovin.

Godina 2017. razlikovala se od prethodnih po tome što su u aprilu održani izbori, ocenio je Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine Kovin. Od tada do danas, održano je pet skupštinskih zasedanja.

- Ono što je veoma važno izborna procedura protekla je u skladu sa svim pravilima, bez incidenata. U tom duhu konstituisana je i Skupština. Najveće poverenje stanovnici kovinske opštine, ukazali su listi koju predvodi Srpska napredna stranka “Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje” - rekao je Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine.

Svečanoj sednici osim odbornika opštine Kovin, prisustvovali su i predstavnici bratskih opština iz Makedonije, Rumunije. Narodni poslanik Željko Sušec, načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar, Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca. Predsednica Opštine Kovin, Sanja Petrović, posebno se zahvalila koordinatoru Srpske napredne stranke za Južni Banat, Branku Maloviću, koji je kako je rekla, pomogao u realizaciji mnogih projekata vezanih za lokalnu samoupravu.

Dodeljena su i najviša opštinska priznanja. Plaketu opštine Kovin dobilo je preduzeće “Premil” iz Kovina, za kontinuirani doprinos poboljšanju provrednog ambijenta, investiranje i doprinos novom zapošljavanju.

Povelju Opštine Kovin dobili su Violeta Pomar, profesor muzičke kulture za izuzetne rezultate u oblasti pedagoško umetničkog rada sa decom u seoskim školama i Dušan Kolarski, doktorant hemije, za vrhunske domete u oblasti istraživanja i promociju Kovina. Dušan Kolarski, trenutno nije u Srbiji, pa se u ime laureata zahvalio putem video linka.

Osim svečanom sednicom Skupštine, Dan opštine Kovin obeležen je i polaganjem venaca na spomenik NOR-a i Banatskim fruštukom, a u Bavaništu je otvorena fabrika vode.