Novoseljani dobijaju kapelu

PANČEVO, 30. maj 2018. (TV Pančevo) – Izgradnja kapele na istočnom groblju u Banatskom Novom Selu je u toku, a investicija je vredna više od 16 miliona dinara. Radove, koji bi trebalo da budu završeni pre kraja avgusta, posetila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Radovi na kapeli istočnog groblja u Banatskom Novom Selu počeli su 14. marta, a rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, odnosno do sredine avgusta. Objekat, čiju izgradnju su meštani ovog mesta dugo čekali, biće potpuno funkcionalan pre početka jeseni, a vrednost radova iznosi više od 16 miliona dinara.

Predviđeni su građevinsko-zanatski radovi na izvođenju vodovodne i kanalizacione mreže i elektroinstalacije, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

Nedeljko Topić, predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo, ističe da će kapela mnogo značiti meštanima, jer su do sada obredi bili obavljani uglavnom po kućama.

Do sada su na kapeli izvedeni temelji, u toku je zidanje zidova u visini od 2,8 metara i izbetonirana su 24 kružna slobodno stojeća stuba. Slede radovi na samoj krovnoj konstrukciji, a očekivanja su da zadati rok za završetak radova bude ispoštovan.