Novi stanovi za izbeglice na Strelištu

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – U okviru redovnog stambenog programa zbrinjavanja izbeglica sa područja bivših republika, potpisana su dva ugovora koja će omogućiti izgradnju dve zgrade od ukupno 76 stanova. Uskoro u naselju Utvin aerodrom na Strelištu počinje izgradnja prvih 40, najavio je član Gradskog veća Milenko Čučković.

Posle potpisivanja ugovora uskoro bi na Strelištu na uglu ulica 7. jula i Radivoja Koraća trebalo da niknu dve zgrade. Javni poziv za prvih 40 stanova je završen, a komisija sada ima zadatak da odabere korisnike koji ispunjavaju neophodne uslove, među kojima je najvažnije da do sada nisu rešili stambeno pitanje i nisu bili obuhvaćeni programima Komesarijata za izbeglice, među kojima je zbrinjavanje izbeglica u seoskim domaćinstvima, montažnim kućama i nisu se opredelili da uzmu građevinski materijal.

- Komisija sada ima zadatak da od 102 korisnika izabere 40 korisnika, međutim, mogu da ohrabrim i one ostale izbegle ljude koji nisu konkurisali da će za koji dan biti raspisan novi javni poziv, a odnosi se na još jednu zgradu sa još 36 stanova. Grad Pančevo vodi računa o izbeglim licima - na uglu Radivoja Koraća i 7. jula nići će dve zgrade od 76 stanova - rekao je Milenko Čučković, član Gradskog veća.

U okviru Regionalnog stambenog programa zbrinjavanja izbeglica sprovodi se program otkupa seoskih domaćinstava, program zbrinjavanja korisnika u montažnim kućama i pomoć u građevinskom materijalu.

- To se pre svega odnosi na otkup seoskih domaćinstava. Do sad smo otkupili 14 domaćinstava i potpisani su ugovori za još 9. Kupljeno i nabavljeno je 14 montažnih kuća, pripremljeno je 40 paketa građevinskog materijala, tri paketa ovog materijala u iznosu od 9000 evra je isporučeno i biće još 8 u narednom periodu. U Glogonju se takođe gradi stambena zgrada od 8 stanova - kazao je Milenko Čučković.

Stanovi koji će biti izgrađeni na Strelištu poznatijem kao naselje Utvin aerodrom izbeglice koje se budu uselile plaćaće šest meseci zakup, a posle toga postoji mogućnost otkupa stanova po povoljnim uslovima.