Nova zgrada Prekršajnog suda završena do marta

PANČEVO, 26. januar 2018. (TV Pančevo) – Prekršajni sud u Pančevu će se posle 27 godina iseliti iz neadekvatnog prostora u kojem trenutno funkcioniše. U toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu. Useljenje u novu zgradu trebalo bi da bude u martu ove godine, kako je i planirano. Vrednost radova je oko 95 miliona dinara.

Pre godinu dana, na uglu ulica Milke Marković i Stevana Šupljikca, na mestu gde se nekada nalazila stara fabrika obuće, započeti su radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda. Zgrada ima dva sprata i prostire se na oko 1200 metara kvadratnih. Urađena je po svim modernim standardima. Urađeni su svi grubi radovi na izgradnji, postavljena je stolarija, urađene elektroinstalacije, vodovod, kanalizacijia. Trenutno na gradilištu najviše ima molera jer se fasada i unutrašnje prostorije pripremaju za krečenje. Radovi bi, prema planu, trebalo da budu završeni do marta.

- Očekujemo da rad Suda bude efikasniji u novim prostorijama. Imajući u vidu da je proteklih 27 godina Prekršajni sud u Pančevu bio smešten u stambenoj zgradi u centru, na svega 260 kvadrata. Sve službe koje ima Sud, od sudijskih kabineta, kancelarija, pisarnice, arhive, sve je bilo u 216 kvadrata. S obzirom da nova zgrada ima 1200 kvadrata, zaista očekujemo da u jednom takvom prostoru rad Suda bude umnogome olakšan i naravno efikasniji, adekvatniji - kaže Sandra Medaković, PR Prekršajnog suda u Pančevu.

Preseljenje Prekršajnog suda iz Ulice Braće Jovanović 20 u Ulicu Stevana Šupljikca, planirano je čim budu završeni radovi. Kako kaže Sandra Medaković, Prekršajni sud će funkcionisati i tokom preseljenja na novu lokaciju.

- Mi ovih dana obavljamo radne dogovore u vezi sa preseljenjem i početkom rada u novim prostorijama. Svakako da će stranke biti obaveštene blagovremeno o početku rada na novoj lokaciji, biće vidno istaknuta obaveštenja. Pošto se radi o Sudu, i neki rokovi teku, bez obzira što se preseljavamo, određene službe će raditi i funkcionisati i u vreme samog preseljenja. Ali i o tome ćemo stranke obavestiti - objasnila je Sandra Medaković.

Radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu započeti su krajem januara prošle godine. Vrednost radova je oko 95 miliona dinara i radove finasirani su iz republičkog budžeta.