Nova vovovodna mreža na pijaci

PANČEVO, 22. februar 2012. (TV Pančevo) – Prošle godine pukla je vodovodna cev ispod jednog dela lokala koji su smešteni duž Zelene pijace. Havarija je izazvala curenje na vodovodnoj cevi, ali su ipak lokali bili snabeveni vodom. Da bi se izbegli novi problemi, gradska vlast, Vodovod i Zelenilo započeli su radove na rekonstrukciji vodovodne mreže. Radovi bi trebali da se završe za 20-tak dana.

Lokali koji se nalaze duž leve strane Zelene pijace, ukoliko ulazite iz Nemanjine ulice, dobiće novu vodovodnu mrežu. Havarija na staroj vodovodnoj cevi koja se dogodila prošle godine dovela je u pitanje normalan rad lokala na pijaci, zbog eventualnog nedostatka voda. Reagovano je brzo, raspisana je javna nabavka vredna oko 2 miliona dinara, i radovi su počeli odmah čim su vremenski uslovi to dozvolili.

- Radovi su startovali u ponedeljak, i u narednih 15-tak dana trebalo bi da budu završeni grubi radovi. Onda sledi povezivanje vodovodne mreže sa lokalima i povezivanje unutrašnjih instalacija, izjavila je direktorka Vodovoda i kanalizacije Milica Radovanović

- Izmeštanje cevi i zamena vodovodne mreže dovodi do toga da se ovo uvodi u normalan okrvir. To je jako značajno za Vodovod i Grad Pančevo, jer se smanjuju gubici na mreži. Ne mogu a da ne pohvalim Vodovod i Zelenilo koji su se maksimalno angažovali do prvih lepih dana ovo bude završeno, kazala je gradonačelnica Vesna Martinović.

Za sada se ne zna koliko će novca morati da izdvoje korisnici lokala. Ono što nam je rečeno u Vodovodu je da će vlasnici, odnosno zakupci morati da promene vodovodne instalacije u svom prostoru.

- To jednostavno mora. Instalacije do sada nisu ni bile baš uređene. Sada se otvara mogućnost da se to izvede tehnički ispravnije, i moraće da postoji određen trošak prema njima. Morali smo ovo da uradimo, ili bismo im obustavili isporuku vode. Mislim da je ovo bolje rešenje, kaže Milica Radovanović.

Direktor Zelenila Danilo Bjelica izjavio je za TV Pančevo da su nadležna komunalna preduzeća, u saradnji sa gradskom upravom brzo reagovali, kako bi obezbedili normalan rad lokala ali i same Zelene Pijace.

- Prethodna vodovodna mreža je dotrajala i mi smo u dogovoru sa Vodovodom pristupili realizaciji ove investicije. Biće jeftiniji, novi sistem, i mi smo ovo podržali kako bi išli korak napred. Snabdevanje vodom biće bolje. Podržavamo ovu priču zajedničku priču sa Vodovodom, i ovo je lep primer saradnje izmedju 2 javna preduzeća, kazao je direktor Zelenila Danilo Bjelica.

Zelena pijaca u Pančevu trebala bi da dobije uskoro potpuno nov izgled.

- Početkom aprila počinje nadkrivanje Zelene pijace. Ona će do kraja godine biti dobro i fino mesto. Svako ko ima potrebu da ovde dolazi, a nema Pančevca koji bar 1 nedeljno ne dođe ovde, ubuduće će moći da civilizovano i pristojno obavi posao zbog kog je i došao, kazala je Vesna Martinović.

Prema projektu na Zelenoj pijaci biće pokriveno oko 4 hiljada kvadratnih metara, odnosno prostor koji obuhvata 80 procenata tezgi. Za vreme trajanja radova, pijaca neće prestati sa radom. Nadkrivka će biti urađena od novih materijala i stvaraće oblik cvetova.

Komentari 

 
+2 #1 Aleksandar Trbovic 23-02-2012 18:29
Dobro je da se ovo odradilo.Mi smo dobijali u januaru i februaru svake zime (kao i ove) basnoslovne racune od 20-30 kubika nakon cega se potrosnja normalizovala iako se u lokalu nista nije popravljalo .Preko leta kada vise koristimo vodu smo imali normalnu potrosnju od 1-2 kubika.Odgovor u "Vodovodu" je uvek bio da je nama negde pukla cev.Sad je istina ipak izasla na videlo.Samo sto taj novac koji smo davali bez ikakvog razloga necemo nikada dobiti nazad.

Aleksandar Trbovic
"FREESTYLE" prodavnica bicikala
Citiraj