Nova fiskulturna sala Medicinske škole

PANČEVO, 09. februar 2010. (TV Pančevo) - Postavljanjem koševa, sprava za gimnastiku i rukometnih golova, svečano je otvorena sala za fizičko vaspitanje u Medicinskoj školi "Stevica Jovanović".

Završetak sale za fizičko i njeno opremanje je od velikog značaja za učenike i razvitak njihovih psihomotornih sposobnosti, rekao je direktor Medicinske škole Đorđe Ćurčin i dodao da će ovako opremljena sala pružiti mogućnosti i za razvitak sportskih sekcija u okviru škole.

- Ovo je veliki dan za našu školu jer će nam ovako opremljena sala omogućiti da razvijamo sportske sekcije u slobodno vreme. Time će i roditelji moći da uštede novac pošto će deca moći besplatno da koriste sve pogodnosti ove sale, zaključio je Ćurčin.

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović rekla je, iako je sala otvorena prošle godine, da je tek donošenjem sprava i rekvizita sala postala funkcionalna. Time je ispunjeno obećanje da će sala biti brzo gotova i puštena u rad.

- Sala bi i ranije bila gotova ali se čekalo na najpovoljniju ponudu u okviru javnih nabavki, jer smo želeli da oprema za salu bude po standardima i visokog kvaliteta, rekla je Vesna Martinović.

- Veoma je značajno i važno što je jedna škola, ali i grad, dobio ovakvu salu za fizičko vaspitanje, izjavila je član Gradskog veća zadužena za prosvetu Nada Čikoš.

Prema njenim rečima kvalitet ove sale unaprediće razvitak fizičke kulture u boljim uslovima nego do sada.

- Ovakva sala je na ponos ovom gradu i ovoj školi. Mnogo će značiti deci, koja će je koristiti, ali i sportistima i klubovima u gradu, rekla je Nada Čikoš.

Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Nikole Damnjanovića, ovakva sala pored dobrih uslova koje pruža za razvitak školskog sporta, omogućava i odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica jer je građena po standardima koji su propisani za ove vrste kolektivnih sportova.

- Na taj način smo dvosmerno reagovali i kada je reč o školskom ali i takmičarskom sportu u Pančevu. To je dokaz da ova vlast brine o sportu ali i o uslovima u kojima se obavlja fizička kultura, zaključio je Damnjanović.

Svečanom otvaranju fiskulturne sale u Medicinskoj školi prisustvovao je i veliki broj učenika i profesora škole.