Ministar Vulin novu godinu dočekao u kasarni "Aerodrom"

PANČEVO, 1. januar 2018. (TV Pančevo) –250. brigadu protivvazduhoplovnog dejstva u Pančevu u novogodišnjoj noći posetio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i general Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je novu 2018. godinu sa pripadnicima 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona 250. raketne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu. Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici i podsetio na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja. Ministar Vulin čestitao je Novu godinu uz podsećane da će naša zemlja radom ovih ljudi uvek biti branjena.

Načelnik generalštaba Ljubiša Diković podsetio je građane Srbije da više od 2800 pripadnika Vojske brine za njihovu bezbednost.

Zastupnik komandanta 250. brigade Milan Popović istakao je da je pokazna vežba, koju su pripadnici Vojske prikazali ministru u potpunosti uspela.

Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva“. Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.