LSV: Ime Ulice Petra Drapšina ne treba menjati

PANČEVO, 19. jun 2013. (TV Pančevo) – Liga socijaldemokrata Vojvodine protiv je inicijative da Ulica Petra Drapšina promeni ime u Ulicu Generala Petra Aračića iz ekonomskih, istorijskih i razloga zdravog razuma. Predlažu da nove ulice po Pančevu dobijaju pozitivna imena pa bi se mogle zvati Prolećna, Letnja, Ulica osmeha ili detinjstva. Ligaši su nezadovljni odgovorom na odborničko pitanje o ukradenom džaku glasačkih listića jer u njemu nema ni reči o tome kako je dospeo u ruke naprednjaka.

Odbornik LSV-a Miloš Veselinov naglasio je da ime Ulice Petra Drapšina ne bi trebalo menjati iz ekonomskih razloga, jer bi građani u besparici imali bespotreban trošak vađenja ličnih dokumenata, a ni iz razloga zdravog razuma, jer je predloženo da ulica ponese ime koje bi nekog moglo uvrediti ili izazvati negativnu reakciju.

- Istorijski razlog: komisija za podizanje spomenika i određivanje imena ulica i trgova nije obrazložila zašto se sklanja ime Petra Drapšina, istaknutog antifašiste i jednog od organizatora narodno oslobodilačkog pokreta. Šta je skrivio Petar Drapšin da mu se skloni ime s ulice? Da li to što se borio u Španskom ratu? Da li to što se borio u drugom svetskom ratu protiv fašističke Nemačke, iste one koja je proglasila srpski narod za nižu rasu, zajedno sa Romima i Jevrejima, javno se u ime LSVa pita Miloš Veselinov.

Veselinov u promeni imena ulice vidi uticaj DSS i klerofašističkih satelita Dveri i Obraza. Pita se da li će, ako ova promena prođe, sledeće godine Pančevo dobiti Ulicu Dimitrija Ljotića?

Komentar odgovora na odborničko pitanje o navodno ukradenom džaku izbornog materijala koji je pristigao tek posle osam meseci insistiranja i u kome je navedeno da je slučaj odbačen imao je odbornik Vladan Keljević.

- Ali kako se onda desilo da je taj materijal završio u rukama funkcionera naprednjaka? O tome nema ni reči. To je dokaz, crno na belo, da je jedina stvar koja se toga dana dogodila manipulacija. Kako je moguće da se o ovom predmetu 10 meseci ćuti? U medijima nema nijedne jedine reči. E to je dokaz o transparentnosti. Setimo se takođe izjave Tomislava Nikolića koji je tada javno govorio da će se zalagati, svejedno bude li na funkciji ili ne, da se ovaj predmet ispita detaljno, ali je onda brže bolje gurnuto to pod tepih, pita se odbornik LSV u skupštini grada Pančeva Vladan Keljević.

Keljević smatra da je to dokaz da je sadašnja vlast u mandat stupila na osnovu malverzacija i marketinških trikova i pita se kako će ga onda završiti. Grad Pančevo već mesecima stoji zbog običnih prevaranata – ocenjuje Keljević i u ime LSV-a dodaje kako je to sramota.

Komentari 

 
+1 #1 Veljko 20-06-2013 15:21
LSV je konacno posle svih uvreda na racun Srba i Srbije a i protiv Dveri Srpskih i ostalih sazreo za jednu veliiiku krivicnu prijavu, sa svim uvredama i klevetama pa lepo da idu svi komplet koji su ucestvovali u tome u zatvor tamo gde je vec trebao nekoliko puta da bude i njihov politicki vodja separatista Canak zbog prebijanja,nepropisnog parkiranja,govora mrznje,Srem Hrvatskoj,voznje motornih sanki po centru Novog Sada i tako dalje...!
Citiraj