Kupanje samo u zatvorenom bazenu od kraja jula

PANČEVO, 16. jun 2014. (TV Pančevo) – Pančevci će se ovog leta, i to od kraja jula, kupati samo u zatvorenom bazenu. Od nadoknade osiguravajućeg društva za štetu neće biti dovoljno novca da se zamene sve instalacije nakon požara sredinom maja. Ove nedelje se raspisuje nabavka male vrednosti i, ako ne bude komplikacija i žalbi, zatvoreni bazen bi proradio posle 20. jula.

Osiguravajuće kuće procenile su da je šteta na instalacijama, nastala od požara, oko 8 miliona dinara. Pošto to nije dovoljno za obnovu instalacija na oba bazena, u JKP-u „Mladost“ su doneli odluku da za početak poprave bar zatvoreni bazen i zbog kupača i zbog sportista. Do kraja nedelje biće raspisana javna nabavka male vrednosti.

- Finansijskim sredstvima koje imamo možemo da osposobimo zatvoreni bazen i organizujemo sezonu na njemu ove godine. Raspisujemo javnu nabavku kako bismo izabrali najpovoljnijeg izvođača radova. Ako javna nabavka bude u predviđenim rokovima, očekujemo da radovi počnu do kraja meseca. Zatvoreni bazen bi mogao da bude u funkciji od kraja jula, rekao je Milan Stanišić, direktor JKP-a „Mladost“.

Na račun JKP-a „Mladost“ DDOR još nije uplatio sav novac, ali nabavka mora da se raspiše kako bi bar zatvoreni bazen proradio pre nego što se završi leto. Požar na instalacijama 15. maja nije zahvatio sve instalacije, ali one sada ipak moraju da se menjaju kompletno i zbog novih propisa o protivpožarnoj zaštiti.

- Priroda radova će biti takva da je neophodna kompletna izmena instalacija. Na taj način dobijamo objekat koji će biti bezbedniji za sve naše sugrađane. Koristim priliku da poručim građanima i sportistima da imaju još malo strpljenja i razumevanja, bazen će postati daleko bezbednije mesto za sve, naglasio je Stanišić.

Otvoreni bazen neće početi da radi tokom leta, a onda, što je i prirodno, jer mu nije sezona, ni do kraja godine. Zadatak obnove instalacija na njemu ostaje za budžet iduće godine.