Kontejneri za kabasti otpad na 24 lokacije

PANČEVO, 27. jun 2018. (TV Pančevo) – Kompanija NIS podržala je ideju Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ i kroz projekat „Zajednici zajedno“ finansirala postavljanje „Zelenih ostrva“ u Pančevu, pa će tako naš grad uskoro dobiti metalne kontejnere za odlaganje kabastog otpada na 24 lokacije.

Kroz program „Zajednici zajedno“ kompanija NIS podržala projekat Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ „Zelena ostrva za čistije Pančevo“. NIS je donirao 24 metalna kontejnera za odlaganje razvrstanog ambalažnog i kabastog otpada, kojima će upravljati JKP „Higijena“. Zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković je izjavio da je pored zdravije životne sredine važna i edukacija u cilju života u čistijoj okolini, ali je zahvalio i kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji.

Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a, ističe da je cilj ovakvih projekata ostaviti zdraviju životnu sredinu generacijama koje dolaze.

Sledi edukacija naših građana kako da pravilnmo raspolažu otpadom, kao i apeli za one koji će to ubuduće raditi nesavesno.