Konkurs za građevinski materijal za izbeglice

PANČEVO, 16. jul 2010. (TV Pančevo) - Od ponedeljka će izbegla i raseljena lica moći ponovo da konkurišu za pakete građevinskog materijala. Prijave se podnose u Gradskoj Stanbenoj Agenciji, a konkurs je otvoren do 30. jula. Na konkurs se mogu javiti svi oni koji do sada nisu dobili pomoć za rešavanje stambenog problema.

Komeserijat za izbelice republike Srbije, je gradu dodelio oko 2 i po miliona dinara, za nabavku građevinskog matreijala koji će biti podeljen izbeglim i raseljenim licima kako bi rešili svoj stambeni problem. Konkurs je otvoren od ponedeljka 19. jula, a zadnji dan za predaju dokumentacije je 30. jul.

- Pravo na pomoć mogu da ostvare ona izbegla i raseljena lica koja do sada nisu dobijala pomoć za rešavanje stanbenog pitanja. Mi kao Gradska Stambena Agencija maksimalno ćemo izaći u susret onima koji su bili odbijeni u prethodnim konkursima, biće im fotokopirana lična dokumentacija, ali će morati da dođu da popune novu prijavu i da daju novu izjavu, kao i da popune formular koji se dobija u Gradskoj stambenoj agenciji, Zdenka Jokić J.P. „GSA“.

Za prethodni konkurs za dodelu paketa građevinskog materijala, bilo je mnogo više zainteresovanih nego što je bilo novca, kaže Zdenka Jokić, ovog puta Komeserijat za izbeglice je gradu za ovu namenu odobrio više novca.

- Nadamo se da će ovog puta više ljudi ostvariti ovo pravo. Prethodni konkurs je bio, da tako kažem više zaintresovanih, a malo novca. Ovaj put ima malo više para, pa se nadamo da će još neko zadovoljiti svoje potrebe, dodala je Zdenka Jokić.

Da bi mogli da konkurišete za dodelu paketa građevinskog materijal potrebno je da dostaviti potvrdu da ste imali izbelički status, fotokopije ličnih karata svih punoletnih članova domaćinstva, fotokopije državljanstva, građevinsku dozvolu ili potvrdu da je objekat u procesu legalizacije, kao i tačnu specifikaciju materijala koji je potreban. Od ponedeljka na šalteru Gradske stambene agencije, svi zainteresovani mogu dobiti spisak potrebne dokumetacije.

Komentari 

 
0 #1 13-08-2010 13:13
neznam dali to vazi za sve opstine.mi smo u srbobranu za ovih 15 godina nismo dobili nist ali bas nista.dokumenata,papira i papirologije smo se napredavali a do dana danasnjeg nismo dobili odgovor.kucu smo kupili prije 3 god.od zarade sluzeci gazde,tj.radeci ono sto niko nije hteo,podneli smo i ovaj zahtev za gr. materijal za adaptaciju cekamo odgovor
Citiraj