Koalicija „Preokret“ predala listu za pokrajinu

PANČEVO, 28. mart 2012. (TV Pančevo) – Predstavnici koalicije „Preokret“ predali su danas listu kandidata za večinsku listu za skupštinu Vojvodine. U izbornoj jedinici 1 koja obuhvata centar i neka od naselja u gradu kandidat LDP-a biće Ljubiša Kesić, u izbornoj jedinici 2 u kojoj glasaju stanovnici južnih sela i naselja Strelište, Tesla i Vojlovica kandidat je Dragan Higl. U Izbornoj jedinici 3 u kojoj pripadaju Banatsko Novo Selo, Kačarevo, Jabuka, Dolovo i Glogonj ispred LDP-a biće Siniša Mitreski.

Danas je Liberano demokratska partija predala imena 3 kandidata iz Pančeva za većinsku listu za pokrajinske izbore. Kandidat u izbornoj jedinici 1, koja obuhvata centar biće advokat Ljubiša Kesić, je prilikom predaje svoje kandidature rekao da sada očekuju da će građni da glasaju za one kojima veruju.

- Šta mogu od mene da očekuju? Pa često mi kažu baš nam žao glasali bi za Vas da smo znali, pa evo im prilika da to ponovo kažu ili da glasaju za mene. Mogu jedino da obećam da ću zajedno sa njima, odnosno gradjanima stvarati bolji život i ovde i u pokrajini. Niti sam ja taj koji može doneti bolji život, niti gradjani mogu da očekuju da će to pasti sa neba. Ipak zajedičkim snagama mogu da budem dobar predstavnik naše realnosti,i mogu da poručim gradjanima da glasajući za mene uključuju sebe u preokret, odnosno u bolji život, kazao je Ljubiša Kesić, kandidat LDP za pokrajinske izbore po većinskom sistemu.

U izbornoj jedinici 3 u kojoj se nalaze Banatsko Novo Selo, Dolovo, Glogonj, Jabuka i Kačarevo i naselje Mladost kandidat LDP-a biće Siniše Mitrevski, koji je kao i Kesić trenutno odbornik u Skupštini grada. On je najavio da će se, ako udje u pokrajinsku skupštinu, zalagati za ravnomeran i ravnorpavni tretman grada i sela.

- Ono što je interesantno za moju jedinicu jeste to da se tu nalaze većina sela i MZ „Mladost“. Zalagaću se za bolji rad pokrajinskih fondova, za obezbedjivanje sredstava za završetak kanalizacije i vodovoda u severnim selima,i za jasan plan korišćenja sredstava iz pokrajinskih fondova . To je za ono što ću se ja zalagati, dodao je Siniša Mitreski.

Kandidat LDP-a u izbornoj jedinici 2 koja obuhvata Ivanovo, Brestovac, Omoljicu, Starčevo i gradska naselja Vojlovicu, Strelište i Tesla Dragan Higl, nije dao izjavu TV Pančevo.

Na području Pančeva postoje 3 izborne jedinice za većinske izbore za Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine. LDP je treća stranka koja je predala imena kandidata za ove izbore. Prve je imena kandidata predala Demokratska stranka, a zatim i Ligasocijaldemokrata Vojvodine.