Kapela u Glogonju pri kraju

PANČEVO, 6. maj 2017. (TV Pančevo) – Radovi na izgradnji kapele na groblju u Glogonju su u završnoj fazi. Uskoro će prva faza investicije vredne više od 10 miliona dinara biti završrna, a potom sledi uređenje peostora ispred kapele.

Glogonj je selo koje sve više dobija obrise varošice. Komunalno je sve uređenije. Uskoro, tačnije do kraja godine, biće rešeno pitanje kvalitetne vode u selu, gde je uređen park, postavljena volijera, izgrađena nova zgrada Doma kulture, čije puštanje u rad Glogonjci s nestrpljenjem očekuju, a jedan od poslova koji je započet prošle godine privodi se kraju. Naime, završavaju se radovi na seoskoj kapeli, koji će uskoro biti završeni.

Značaj kapele je veliki za svako selo, jer se u brojnim selima koja nemaju kapele išlo s kraja na kraj sela da bi se došlo do groblja.

U glogonjskom javnom komunalnom preduzeću radovi se obavljaju istim tempom, kao i ranije. Posla ima.

Do kraja godine u ovom povrtarskom selu uradiće i sve što je potrebno oko kapele, tako da će čitavo područje biti uređeno.

Glogonjci se nadaju da će narednih godina uraditi dosta toga kako bi selo bilo lepše i u njemu se odvijao kvalitetan život.