Kanalizacija za Kudeljarski nasip

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) - Početkom aprila trebalo bi da započnu radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Kudeljarskom nasipu. Reč je o delovima Skadarske, Ohridske i Vlasinske ulice. Ukupna dužina kanalizacione mreže čija se izgradnja planira je oko 4200 metara. Radovi na izgradnji kanalizacije u ovom delu grada deo su programa koji se realizuje u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KfW, a procenjena vrednost radova je oko 700 hiljada eura.

KfW banka, dala je saglasnost da preostala sredstva od programa koji se sprovodi u Pančevu, budu potrošena na izgradnju kanalizacione mreže na Kudeljaskom nasipu. Javna nabavka je raspisana i trenutno je u završnoj fazi izbor napovoljnijeg izvođača, kaže Draško Stojić, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

- Na javni poziv za izvođenje radova javila su se tri preduzeća. „Graditelj“ iz Novog sada, „Jedinstvo“ Užice i konzorcijum „Finnet“ i „Pro Banat“ iz Pančeva. Javna nabavka je trenutno u završnoj fazi, sprovedena je tehnička evaluacija. Ostaje da se otvori finansijski deo, a to se očekuje tokom sledeće nedelje. Nakon toga sledi odabir izvođača i počinje se sa radovima - rekao je Draško Stojić JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Tokom prošle jeseni već su izvedeni radovi na raskrsnici Skadarske i Vlasinske ulice i ove radove je finansirao grad. Novim projektom predviđena je izgradnja kanalizacione mreže u delovima Kudeljaskog nasipa gde do sada nije izgrađena. Ukupna dužima mreže koja nedostaje je oko 4200 metara.

- Projektom je predviđen završetak izgradnje kanalizacione mreže za stambeno – poslovni deo. To je nastavak radova u Skadarskoj, delu Ohridske ulice, gde nije završeno do sada i deo Vlasinske ulice. To praktično znači da će se kompletirati kanalizacija u naselju Kudeljarski nasip. Ukupna dužina kanalizacione mreže ćija se izgradnja planira je 4200 metara istakao je Draško Stojić.

Početak radova planiran je čim se završe sve procedure, kaže Stojić i dodaje da će to verovatno biti početkom aprila. Rok za završetak radova je kao i za sve programe koji se rade pod okriljem KfW banke je kraj maja, jer se tada i završava celokupni program koji ova banka sprovodi u Srbiji.