Kanalizacija u Ružinoj do 12. maja

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – U toku su radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Ružinoj ulici. Trenutno se radi na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića, Ružine i Moše Pijade. Na ovoj raskrsnici posle kiše uvek se voda dugo zadržavala jer nije postojala kišna kanalizacija. Rok za završetak radova je 12. maj, a vrednost investicije je oko 5 miliona dinara.

U delu Ružine ulice od Svetozara Miletića do Ulice Moše Pijade izvode se radovi na izgradnji kišne kanalizacije. Radovi su počeli 3. aprila i do sada je kišna kanalizacija postavljena celom dužinom Ružine ulice. Trenutno se radovi izvode na raskrsnici ulica Ružine, Moše Pijade i Ivana Milutinovića.

- Radovi su u završnoj fazi. Deo kroz Ružinu je završen, radi se završni sloj. Trenutno se radi na samoj raskrsnici Moše Pijade i Ružine. U Ulici Moše Pijade obustavljen je saobraćaj. Uradiće se još dva nova slivnika u Ivana Milutinovića kako bi se pokupila voda - objašnjava Stanko Škaljak iz JP-a „Direkcija“.

U ovom delu grada do sada nije bilo kišne kanalizacije. Zbog toga se nakon topljenja snega ili kiša velika količina vode dugo zadržavala na raskrsnici ove tri ulice.

- Na ovom delu grada, pogotovo raskrsnici Moše Pijade i Ivana Milutinovića, konstantno je bio izražen problem odvođenja površinskih voda. Velika količina atmosferskih voda je „ležala“ u raskrsnici. Rešavanjem odvođenja površinskih voda neće biti problema ni u Ružinoj ulic,i koja je u depresiji – napominje Škaljak.

Vrednost investicije je oko 5 miliona dinara i finansirana je iz budžeta grada Pančeva. Rok za završetak radova je 12. maj, do kada će za saobraćaj biti zatvorena Ulice Moše Pijade.